«Δικαιωθήκαμε ως κυβέρνηση. Το Δημόσιο εισέπραξε ήδη την πρώτη δόση για τις άδειες. Από το Γενάρη του 2015, τα κανάλια πληρώνουν τον φόρο διαφήμισης και το κράτος εισέπραξε 150 εκατ. ευρώ περίπου. Πρόκειται για έναν φόρο που είχε ψηφιστεί από το 2010, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ (σ.σ.: και ως το 2015). Για 5 χρόνια υπήρξε απώλεια εσόδων για το Δημόσιο, την ώρα που ζητούνταν περικοπές» επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, με αφορμή και τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της απόφασης του ΕΣΡ για τους πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς που έλαβαν άδεια.
Ο Ν. Παππάς ανέφερε επίσης ότι «καλά θα κάνει η ΝΔ να σκεφτεί ξανά τα επιχειρήματά της. Όπως ότι έπρεπε να είναι άπειρος ο αριθμός των αδειών. Τελικά, η αγορά, όπως αποδείχτηκε, δεν χωράει άπειρα κανάλια».
Αναφορικά με τις περιφερειακές άδειες, ο Ν. Παππάς είπε ότι «η διαδικασία για τις περιφερειακές άδειες είναι σύνθετη. Θα δούμε τα κριτήρια ορισμού του αριθμού αδειών ανά Περιφέρεια, όπως επίσης και τις προϋποθέσεις της διαδικασίας, οι οποίες θα διαφορετικές σε σχέση με τη διαδικασία χορήγησης των αδειών πανελλαδικής εμβέλειας».
Απαντώντας για την ΕΡΤ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι προφανές πως θέλει μια κλειστή ΕΡΤ, κάτι που αποδεικνύεται από τις τοποθετήσεις του για τη μείωση του ανταποδοτικού τέλους. Η άποψη του κ. Φορτσάκη πως η ΕΡΤ δεν πρέπει να μεταδίδει δελτία ειδήσεων, είναι συναφής με την εντολή Σαμαρά να μη μεταδοθεί από τη ΝΕΡΙΤ η ομιλία του Τσίπρα στη ΔΕΘ το 2014» επισήμανε ο Ν. Παππάς.
«Η διοίκηση της ΕΡΤ έχει φέρει τον Οργανισμό σε ένα πολύ καλό σημείο, αν αναλογιστεί κανείς σε τι κατάσταση τον αναλάβαμε. Η ΕΡΤ δείχνει το εκτόπισμά της και αυτό κάποιους ενοχλεί» υπογράμμισε ο υπουργός.