Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι αφού πέρασε το στάδιο της «εξαπάτησης και των αυταπατών», ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί κανένα από τα θέματα που ασχολείται με επιτυχία.
Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1,αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στον τρόπο με τον οποίο ο Πρωθυπουργός διαχειρίστηκε – για παράδειγμα – τα θέματα των πλημμυρών στη Μάνδρα και των πυρκαγιών στην ανατολική Αττική.
Η κυρία Γεννηματά στάθηκε στο θέμα των περικοπών των συντάξεων και την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού, τονίζοντας πως αυτό που συμβαίνει είναι πρωτοφανές.Δεν είναι δυνατόν να κατατίθεται προϋπολογισμός 2 σε 1 και να περιμένουμε από τους θεσμούς να αποφασίσουν για μας, τα «αφεντικά» μας, αποδεικνύοντας ότι τα περί «καθαρής εξόδου» ήταν ψέματα.
Αναφερόμενη στο Σκοπιανό, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, επεσήμανε ότι με ευθύνη του Πρωθυπουργού, αλλά και του Ζάεφ, χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία επίλυσης του Σκοπιανού, γιατί ο τρόπος με τον οποίο διαπραγματεύτηκαν δεν ήταν ο σωστός.
Κατηγόρησε δε τον Πρωθυπουργό, ότι διαπραγματεύτηκε μόνος του, χωρίς να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, όπως επανειλημμένα είχε ζητήσει το κόμμα της, ενώ τώρα προσπαθεί να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, που είναι μια κακή συμφωνία, χωρίς να έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, από τη στιγμή που ο κυβερνητικός του εταίρος διαφωνεί.
Η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι το ΚΙΝ.ΑΛ, δεν θα αποτελέσει το δεκανίκι κανενός, αλλά θα γίνει ο καταλύτης των εξελίξεων. «Δεν πρόκειται να μπούμε σε καμιά κυβέρνηση, απλά και μόνο για να βγουν οι αριθμοί», τόνισε η κυρία Γεννηματά.
Παράλληλα άσκησε κριτική και στον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας ότι «δεν θα αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη να φέρει την ανάπτυξη για τους λίγους που επιθυμεί. Εμείς επιθυμούμε και θα αγωνιστούμε να φέρουμε την ανάπτυξη για όλους».
Τέλος η κυρία Γεννηματά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση την οποία θα αποτελούν, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετάσχει το κόμμα της σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, είναι μεταξύ άλλων, η κατάργηση του «Νόμου Κατρούγκαλου», για τις συντάξεις.