Επιστολές Πατούλη για την έγκαιρη διασφάλιση πιστώσεων στους πληγέντες από τις πλημμύρες δήμους

Στους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Το αίτημα της έγκαιρης διασφάλισης πιστώσεων για τους δήμους που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις καταστροφικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών, διατυπώνει με επιστολές του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως υπογραμμίζει, μετά την καταγραφή των ζημιών, θα ήταν σκόπιμη η έγκαιρη διασφάλιση πιστώσεων στους δήμους για δράσεις αποκατάστασης σε οικίες, επιχειρήσεις, δημοτικές υποδομές, αγροτικές καλλιέργειες και εκτάσεις που επλήγησαν από το ακραίο καιρικό φαινόμενο.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης τονίζει ότι, με την άμεση οικονομική υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών, είναι αναγκαία «η άμεση εκπόνηση μελετών και σχεδίων αυτών για διεκδίκηση ενός ευέλικτου αδειοδοτικού και χρηματοδοτικού πλαισίου με δεσμευτικό απ’ όλες τις πλευρές χρονοδιάγραμμα ώστε να ολοκληρωθούν τα αναγκαία έργα προστασίας του περιβάλλοντος και της άμεσης αποκατάστασης των Δήμων που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.