ΥΛΙΚΑ (για 3 άτομα)

1 κ.γ. σησαμέλαιο

2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές

2 μεσαίες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μπουκιές

1 κ.γ. κάρι, σε σκόνη

300 ml σπιτικό ζωμό κότας ή από βιολογικό κύβο, καυτό

400 ml γάλα καρύδας

1 φλ. αρακά, κατεψυγμένο

αλάτι, πιπέρι

ρύζι μπασμάτι, βρασμένο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε ελαφρώς το κοτόπουλο και τις γλυκοπατάτες ώσπου να πάρουν χρώμα, για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτουμε το κάρι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τον ζωμό κότας και το γάλα καρύδας. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τον αρακά και δυναμώνουμε τη φωτιά ώσπου να πάρει βράση. Κατόπιν χαμηλώνουμε ξανά την ένταση της φωτιάς, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για ακόμη 6-7 λεπτά. Σερβίρουμε σε μπολ, συνοδεύοντας με ρύζι μπασμάτι.