Παρά την κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση ότι καθυστέρησε κατά δυο χρόνια να αυξήσει τον κατώτατο μισθό και ότι έφερε μια ρύθμιση που ήταν ήδη έτοιμη από το 2013 επί διακυβέρνησης ΝΔ-ΠαΣοΚ, η τροπολογία Αχτσιόγλου συγκεντρώνει την ευρεία στήριξη των κομμάτων.
Έτσι, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, αναμένεται να υπερψηφιστεί από τη ΝΔ, την ΔΗΣΥ (αν και κατέθεσε δική της τροπολογία) και την Ένωση Κεντρώων, ενώ το ΚΚΕ θα την καταψηφίσει καθώς έχει καταθέσει δική του τροπολογία για την αύξηση του κατώτατου μισθού και το Ποτάμι επέλεξε το «παρών».
Η υπουργός Εργασίας έδωσε διθυραμβικό τόνο στην νομοθετική ρύθμιση, τονίζοντας ότι μετά την έξοδο από το Μνημόνιο η κυβέρνηση αποκτά μεγαλύτερη πολιτική ελευθερία και δήλωσε ότι εφεξής θα αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η έξοδος από το πρόγραμμα δεν ήταν απλά συμβολικής σημασίας, αλλά είναι η μετάβαση σε μία νέα περίοδο ανάκτησης των κοινωνικών δικαιωμάτων».
Αντεπιτέθηκε δε στην ΝΔ και την ΔΗΣΥ διερωτώμενη γιατί δεν έφεραν επί των ημερών τους την αύξηση του κατώτατου μισθού και κατηγορούν τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καθυστέρησε. Επανέλαβε δε ότι θα καταργηθεί ο υποκατώτατος μισθός καθώς από τον Ιανουάριο του 2019 θα θεσπιστεί ένας ενιαίος, αυξημένος κατώτατος μισθός χωρίς «ρατσιστικές ηλικιακές διακρίσεις», για τη θεσμοθέτηση των οποίων κατηγόρησε ΝΔ και ΠαΣοΚ.
Η κυρία Αχτσιόγλου χαρακτήρισε ιστορική την σημερινή ημέρα και επισήμανε ότι η τροπολογία αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την υλοποίηση μιας κορυφαίας δέσμευσης της κυβέρνησης: «Η πολιτική της ΝΔ και του ΠαΣοΚ για την ανάπτυξη ήταν η συντριβή των μισθών. Αυτές οι ολέθριες πολιτικές εκτίναξαν και την ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη».
«Στον αντίποδα αυτής της αντίληψης η δική μας κυβέρνηση είπε ότι η ανάπτυξη μπορεί να έρθει μόνο με την αύξηση των μισθών και τη θωράκιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αυτό το όραμα υπηρετούμε», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε προσηλωμένοι στην προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητας της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας».