Η ανυπαρξία δικηγόρων για τους πέντε κατηγορούμενους οδήγησε στη διακοπή της δίκης που είχε προσδιοριστεί να αρχίσει σήμερα, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Η διαδικασία θα ξεκινήσει ουσιαστικά στις 27 Σεπτεμβρίου.

Οι παράγοντες της δίκης προσήλθαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μεταξύ άλλων και ο Αριστείδης Φλώρος, βασικός μάρτυρας στην υπόθεση, καθώς ο εκλιπών ποινικολόγος ήταν ένας εκ των συνηγόρων του στη δίκη της Energa.

Στη δίκη, παράσταση Πολιτικής Αγωγής δήλωσε η οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, εκπροσωπούμενη από πλείστους όσους δικηγόρους, μεταξύ άλλων τον Μάκη Βορίδη, την Ελίζα Βόζενμπεργκ, και τον Βασίλη Αλεξανδρή.

Στο εδώλιο κάθονται οι Μικέλα Κάστριοτ, Αλέξανδρος Μάτα (σσ: διαφεύγει), Κλοντιάν Λεκοτσάι, Άρμπερ Μπάκο και Όλντι Ντούλτσε. Οι Κάστριοτ και Μάτα, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της φυσικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, της ληστείας, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία στη δολοφονία είναι οι υπόλοιποι τρεις, Λεκοτσάι, Μπάκο και Ντούλτσε.

Παρόντες σήμερα ήταν μόνο οι Λεκοτσάι και Ντούλτσε. Οι υπόλοιποι, με δήλωσή τους που αναγνώστηκε στο δικαστήριο, γνωστοποίησαν ότι δεν επιθυμούν να παραστούν στη διαδικασία.