Δεύτερο περιστατικό εισβολής μελών της αναρχικής συλλογικότητας σε δημόσιο κτίριο μέσα σε λίγες ώρες. Μετά το πρωινό περιστατικό στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο γραφείου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, περίπου στις 14:00 μ.μ. περίπου 15 άτομα, μέλη του Ρουβίκωνα, μπήκαν στο κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην Αθήνα.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα φορώντας κουκούλες, πέταξαν τρικάκια σε όλους τους ορόφους του υπουργείου.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 10 προσαγωγές μελών της συλλογικότητας.

Στην προκήρυξη που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου τα μέλη του Ρουβίκωνα αναφέρουν ότι «με την σημερινή μας παρέμβαση στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης θέλουμε να δηλώσουμε ότι ανοίγουμε έναν κύκλο ενάντια σε όσους μιλούν για “βιώσιμη ανάπτυξη” και “αλληλέγγυα οικονομία” από τη μια και κλείνουν το μάτι στα αρπακτικά του κεφαλαίου από την άλλη.»

Και προσθέτουν: «Στις 6/3/2018 δόθηκε και επίσημα η έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε για τα επόμενα πέντε χρόνια να κυκλοφορεί νόμιμα το προϊόν ROUNDUP FLEX της εταιρείας Μονσάντο, που εμπεριέχει την δραστική ουσία glyphosate. Ανεξάρτητα από τους υπηρεσιακούς παράγοντες που έλεγξαν την αίτηση και γνωμοδοτήσαν ώστε να δοθεί η άδεια για την ελληνική επικράτεια, θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη είναι μια κατ’ εξοχήν πολιτική απόφαση καθώς το σκεύασμα roundup και η εταιρία Μονσάντο που το παράγει, κάθε άλλο παρά τυχαίοι είναι. Η Μονσάντο είναι ένας αμερικάνικος κολοσσός με ηγετική θέση μεταξύ των εταιριών βιοτεχνολογίας και πρωτοπόρα στην παρασκευή και διάθεση γενετικά τροποποιημένων σπόρων ανά τον κόσμο για διάφορες καλλιέργειες όπως σόγια, καλαμπόκι, ρύζι και σιτηρά. Την γκάμα των προϊόντων της συμπληρώνουν διάφορα ζιζανιοκτόνα (με βασικό το roundup), μυκητοκτόνα, λιπάσματα και άλλα καλούδια. Το όνομα της επί σειρά δεκαετιών έχει εμπλακεί σε καμιά εκατοστή σκανδαλώδεις υποθέσεις (όσες δηλαδή κατάφεραν να δουν το φως της δημοσιότητας) ανά των πλανήτη, από δηλητηριάσεις – καρκινογενέσεις αγροτών από rοundup και άλλα προϊόντα της, μέχρι πειράματα σε υποσιτισμένους πληθυσμούς της Αφρικής και της Ινδίας ώστε να επιταχυνθούν οι έρευνες και να μειωθεί ο κόστος τους».

Η προκήρυξη κλείνει με τις φράσεις «δεν θα σπείρετε εσείς την έρημο στο πιάτο μας», «άμεση απόσυρση του ROUNDUP»