Όλος αυτός ο πόλεμος λάσπης που διαχέεται καθημερινά με βασική ευθύνη της κυβέρνησης και των οργάνων της, δεν δηλητηριάζει απλώς την πολιτική ατμόσφαιρα, αλλά συντηρεί και αναπαράγει ένα κλίμα αντιπολιτικής που υποβόσκει εδώ και καιρό στην ελληνική κοινωνία. Η διαρκής στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων, τα επαναλαμβανόμενα σκανδαλοθηρικά δημοσιεύματα με τη βοήθεια του κίτρινου τύπου αλλά και της βιομηχανίας των social media, δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να τροφοδοτούν κοινωνικές προκαταλήψεις αλλά και την διάχυτη καχυποψία που ενδημεί σε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης για την πολιτική και τούς πολιτικούς γενικότερα.

Οι υποκινητές και διακινητές αυτής της σκανδαλοθηρίας μπορεί να θεωρούν ότι έτσι θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τη δυσαρέσκεια των πολιτών και να αποσείσουν τις δικές τους ευθύνες για την κατάσταση της χώρας. Δεν καταλαβαίνουν όμως ότι το μόνο που πετυχαίνουν είναι να τροφοδοτούν όλο και περισσότερο τα αντιπολιτικά και λαϊκίστικά ρεύματα, που έχουν γιγαντωθεί αυτά τα χρόνια της κρίσης.
Θα ξυπνήσουν πάλι μια μέρα και θα αναρωτιούνται γιατί σηκώνει κεφάλι η ακροδεξιά, γιατί επιβιώνουν και αναδεικνύονται διάφοροι φαιδροί επίδοξοι σωτήρες. Ξεχάσαμε τη Χρυσή Αυγή, τους διάφορους Σώρες και λοιπούς τυχάρπαστους που πουλούν φρούδες ελπίδες σε απελπισμένους πολίτες.
Δεν βλέπουν καν ότι σε όλη σχεδόν την Ευρώπη λαϊκιστές και ακροδεξιοί σηκώνουν κεφάλι και διεκδικούν μερίδιο εξουσίας, υπονομεύοντας στην πράξη δημοκρατικές κατακτήσεις δεκαετιών. Από τη Γερμανία και την Ιταλία μέχρι την Κεντρική Ευρώπη και τις Σκανδιναβικές χώρες, ακροδεξιοί, αντιευρωπαίοι λαϊκιστές βλέπουν την απήχηση τους να μεγαλώνει διαρκώς.
Μόνο που μια χώρα όπως η Ελλάδα, που προσπαθεί με χιλιάδες προβλήματα να βγει από τον κυκεώνα της κρίσης, δεν έχει την πολυτέλεια να ζήσει ξανά μια μακρά προεκλογική περίοδο διχασμού, φανατισμού και σκανδαλολογίας. Είναι παράλογο, πολιτικά και κοινωνικά αυτοκτονικό να βρεθούμε πάλι στη δίνη μιας κρίσης με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση παγιδευμένες σε μια ανελέητη σύγκρουση που υπονομεύει το μέλλον της χώρας.
Ας συνειδητοποιήσουν όλοι, με πρώτη φυσικά την πρωτοστατούσα κυβέρνηση, ότι με αυτή τη διαρκή λασπομαχία πριονίζουν το κλαδί στο οποίο βρίσκονται και συγχρόνως οδηγούν τη χώρα σε μια νέα αδιέξοδη πορεία.