Η Ford Motor βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας των μοντέλων της με την επωνυμία Mondeo καθώς βρίσκεται στην καρδιά της ευρωπαϊκής γραμμής παραγωγής της και θα προωθήσει σχέδια για την εξέλιξη και αναβάθμιση του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, που μετρά ήδη 25 χρόνια ζωής.
Την ανακοίνωση αυτή έκανε αργά τη Δευτέρα η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία διέψευσε δημοσίευμα των «Sunday Times» που ανέφερε ότι πρόκειται να ανασταλεί η παραγωγή του Mondeo.
Η λονδρέζικη εφημερίδα σε ρεπορτάζ της υποστήριξε ότι η αναστολή της παραγωγής του Mondeo και άλλων μοντέλων θα γίνει στο πλαίσιο ευρέως σχεδίου αναδιάρθρωσης της Ford, που προβλέπει επίσης την κατάργηση 24.000 θέσεων εργασίας, πολλών εξ αυτών στην Ευρώπη.
«Εντός του τρέχοντος έτους θα διαθέσουμε στην αγορά ένα αναβαθμισμένο Mondeo με αισθητές αλλαγές και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ενώ δίνουμε έμφαση στη σειρά των υβριδικών Μondeo», σημειώνει συγκεκριμένα η Ford Motor.
Η εταιρεία διέψευσε επίσης πληροφορίες που δημοσίευσαν οι «Sunday Times» περί επικείμενης αναστολής της παραγωγής και των μοντέλων Galaxy και S-Max. Τα μοντέλα αυτά, το Mondeo και επίσης τα Kuga και Connect κατασκευάζονται στη μονάδα παραγωγής της Ford στη Βαλένθια της Ισπανίας, όπου απασχολούνται περίπου 3.480 εργαζόμενοι, αναφέρει σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο Bloomberg.