«Η 20ή Αυγούστου δεν είναι το τέρμα αλλά ένα ορόσημο στον μακρύ δρόμο προς την ανάκαμψη» προειδοποίησε ο πρόεδρος της Deutsche Bundesbank Γενς Βάιντμαν, ο οποίος μίλησε την περασμένη εβδομάδα σε επίσημο δείπνο στην Αθήνα που παρέθεσε η Ελληνική Ενωση Τραπεζών (ΕΕΤ).
Οπως είπε ο γερμανός κεντρικός τραπεζίτης, που θεωρείται ένα από τα φαβορί για να πάρει τη θέση του Μάριο Ντράγκι στη διοίκηση της ΕΚΤ, «η ανακοίνωση «αποστολή εξετελέσθη» είναι πρόωρη. Η δουλειά δεν έχει τελειώσει».
Αναφερόμενος στα σενάρια δημοσιονομικής χαλάρωσης μετά τη λήξη του Μνημονίου, τόνισε χαρακτηριστικά ότι σε αυτό το ζήτημα «οι αγορές θα έχουν σκληρή προσέγγιση» και ότι «δεν μπορείς να διαφωνείς με τις αγορές».
Οπως είπε, «οι πρόσθετες, αναπτυξιακής φύσεως, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα ενισχύσουν ουσιαστικά την ελληνική οικονομία, την προσφορά περισσότερων ευκαιριών απασχόλησης και την ταχύτερη αύξηση της παραγωγικότητας και των πραγματικών μισθών».
Αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι τράπεζες πρέπει να επιδιώξουν την πώληση «κόκκινων» δανείων περισσότερο εντατικά. Και πρόσθεσε πως «η μείωσή τους θα επιτρέψει στον κλάδο να διαδραματίσει τον παραδοσιακό του ρόλο, αυτόν της στήριξης της οικονομίας».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ