Μπήκε ο Σεπτέμβριος και μαζί ήρθαν οι πρώτες θεατρικές καραμπόλες.
nnn
Οι «Μαριονέτες» του Μπέργκμαν, η παράσταση που επρόκειτο να ανέβει στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων –Λευτέρης Βογιατζής, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, ακυρώθηκε από την επικεφαλής του θεάτρου Ειρήνη Λεβίδη λόγω μη επιχορήγησης από το ΥΠΠΟ.
nnn
Γιατί δεν δόθηκε η επιχορήγηση; Γιατί κατά τη διάρκεια της περασμένης θεατρικής σεζόν το θέατρο ήταν ασυνεπές ως προς τις οικονομικές του υποχρεώσεις –χρωστά 1.500 ευρώ στον Περικλή Μουστάκη, ο οποίος και έκανε καταγγελία.
nnn
Μόνο που η δέσμευση για τις «Μαριονέτες» δεν ήταν υπό όρους. Και έτσι λίγο προτού ξεκινήσουν οι πρόβες όλη η ομάδα (συντελεστές, θίασος) βρέθηκε, έτσι ξαφνικά, στον αέρα… Ακολούθησε αναταλλαγή επιστολών δημοσίως και το θέμα θα λυθεί στα δικαστήρια.
nnn
Επιχορηγήσεων και εκπλήξεων συνέχεια: Υπόθεση Ιονέσκο.
nnn
Για τη «Φαλακρή τραγουδίστρια» κατατέθηκαν δύο αιτήσεις. Η πρώτη, στην οποία και εγκρίθηκε το ποσό των 30.000 ευρώ (το δεύτερο μεγαλύτερο που έδωσε εφέτος το ΥΠΠΟ), ήταν από τη Σοφία Μαραθάκη και την ομάδα της -ΑΤΟΝΑΛ.
nnn
Η δεύτερη προήλθε από τη Β΄ Σκηνή του Οδού Κεφαλληνίας και απερρίφθη.
nnn
Τι αποδείχθηκε; Η Σοφία Μαραθάκη δεν είχε τα δικαιώματα του έργου για το οποίο έκανε αίτηση. Τα δικαιώματα τα έχει η ομάδα της οδού Κεφαλληνίας, η οποία και θα το ανεβάσει έτσι κι αλλιώς –με τον Αλέξανδρο Μυλωνά και τη Φαίη Ξυλά.
nnn
Ακούω ότι στο ΥΠΠΟ αναρωτιούνται τι θα γίνει με τα 30.000 ευρώ και αναζητούν λύση για την κυρία Μαραθάκη –είτε για άλλο έργο είτε για ανέβασμα του ίδιου έργου τον Μάιο του ’19, όταν θα έχει κατέβει από το Κεφαλληνίας.
nnn
Παράλογο; Οχι δα. Ανήκουστο και προκλητικό, αν συμβεί βέβαια.
nnn
Γιατί πολύ απλά όταν μια αίτηση στερείται του βασικού στοιχείου για το οποίο και γίνεται, κάτι δηλώνει για τους αιτούντες…
nnn
Η Λυδία Κονιόρδου έφυγε ύστερα από 21 μήνες. Η Μυρσίνη Ζορμπά ήρθε. Αλήθεια, ο πολιτισμός πού είναι;
nnn
Αύριο συμπληρώνονται 35 χρόνια από τον θάνατο της Ελλης Λαμπέτη: ήταν 3 Σεπτεμβρίου του 1983. Στη φωτογραφία από την ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη «Το τελευταίο ψέμα».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ