Η ιστορία μιας αγάπης για το κόσμημα

Εμβληματικά κομμάτια από την μακρόχρονη πορεία της στον σχεδιασμό κοσμημάτων παρουσιάζει η Μαρία Μποτονάκη στο Art Space / Studio 265, στην Παροικιά της Πάρου.

Εμβληματικά κομμάτια από την μακρόχρονη πορεία της στον σχεδιασμό κοσμημάτων παρουσιάζει η Μαρία Μποτονάκη στο Art Space / Studio 265, στην Παροικιά της Πάρου. Η έκθεση έχει τίτλο «L’ histoire d’ un Amour». Ανάμεσα σ’ αυτά περιλαμβάνονται τα κοσμήματα που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για τη διεθνή σοπράνο Jeannette Pilou και τη Σκάλα του Μιλάνου, κοσμήματα που έντυσαν παραστάσεις όπως η «Aida» του Verdi, το «Κρίμα που είναι πόρνη» του John Ford, την «Τρισεύγενη» του Κωστή Παλαμά και τις «Σφαίρες πάνω απ’ το Μπρόντγουεϊ» του Woody Allen.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν αύριο Παρασκευή 31 Αυγούστου. Στo πάρτι που θα ακολουθήσει μουσική θα παίξει ο Eddie SpaceTime.
Η Μαρία Μποτονάκη έχει σπουδάσει νομικά, θέατρο, χορό και μουσική. Έχει ασκήσει τη δικηγορία, έχει συνιδρύσει το θέατρο «ΦΑΙΔΡΑ», έχει διδάξει δραματολογία και υποκριτική στη σχολή «Χατζίκου», έχει σκηνοθετήσει και παίξει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Όλα αυτά τα χρόνια, παράλληλα, σχεδίαζε κοσμήματα, κυρίως για το θέατρο και την όπερα.
Το 1990, ίδρυσε επίσημα το brand «Comme il FauX Bijoux» κι ένα δίκτυο χονδρικής και λιανικής πώλησης. Πολύ σύντομα, έγινε γνωστή για την ιδιορρυθμία του «παντρέματος» των πρώτων υλών και της χρήσης παλαιών τεχνικών αργυροχρυσοχοΐας. Τα ανομοιογενή υλικά και η τεχνική art deco, είναι αυτά που την καθιέρωσαν ως πρωτοπόρο σχεδιάστρια.
Το 2004, το κατάστημα «Comme il FauX» της Πλατείας Καρύτση, βραβεύτηκε από τον οίκο Swarovski, ως ένα από τα 3 κορυφαία καταστήματα της Ευρώπης, ανάμεσα στον Giorgio Armani του Μιλάνο και τον Yohji Yamamoto του Τόκυο
Το 2011, εξ αιτίας της κρίσης η Μαρία έκλεισε το εργαστήριό της και μετέτρεψε το κατάστημά της στην πλατεία Καρύτση και το μετέτρεψε σε ένα αγαπημένο στέκι, ένα φιλόξενο μπαρ για καλλιτέχνες και διανοούμενους.
Η Μαρία Μποτονάκη έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους μεγάλους σχεδιαστές μόδας, και τα κοσμήματά της έχουν φωτογραφηθεί από τη γαλλική Vogue και πολλά ακόμη διεθνή περιοδικά. Έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους μεγάλους σχεδιαστές μόδας, και τα κοσμήματά της έχουν φωτογραφηθεί από τη γαλλική Vogue και πολλά ακόμη διεθνή περιοδικά.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.