Ορκίστηκαν τα μέλη της νέας κυβέρνησης – Tελετές παράδοσης – παραλαβής στα υπουργεία που αλλάζουν «χέρια»

Στις 14:00 μ.μ., ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπιου Παυλόπουλου, και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, θα γίνει η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης, σύμφωνα με ανακοίνωση από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπιου Παυλόπουλου, και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιείται το μεσημέρι της Τετάρτης η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης από τον Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου.

Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκαν οι Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Σταύρος Αραχωβίτης, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, Μάρκος Μπόλαρης, Ολυμπία Τελιγιορίδου και Κατερίνα Παπακώστα.

Οι υπόλοιποι 12 μεταξύ των οποίων η Κατερίνα Νοτοπούλου και η Μυρσίνη Ζορμπά θα ορκιστούν με πολιτικό όρκο.

Από τις πρώτες που έφτασαν ήταν η νέα υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Κατερίνα Νοτοπούλου, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ολγα Γεροβασίλη και η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Κατερίνα Παπακώστα.

«Μεγάλη πρόκληση το θέμα της ασφάλειας, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Η ασφάλεια των πολιτών είναι λαϊκό δικαίωμα. Η εμβάθυνση της Δημοκρατίας θα συμβάλει στην αύξηση της ασφάλειας» ηταν οι πρώτες δηλώσεις της κ. Γεροβασίλη.

Κατά την προσέλευσή του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρώτος τη τάξει υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε: «Έχουμε επίγνωση των απαιτήσεων και των δυσκολιών. Συνεχίζουμε τη δουλειά με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη και ένταση. Η πρόκληση είναι μεγάλη».

«Θα κάνουμε δουλειά για την πατρίδα» δήλωσε από την πλευρά της η Κατερίνα Παπακώστα, η οποία αναλαμβάνει υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Κατά την προσέλευσή του στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος σημείωσε:«Το όραμά μας να αποκτήσει κεντρική θέση στη μετα-μνημονιακή Ελλάδα η οπτικο-ακουστική βιομηχανία θα γίνει πράξη». Και, «θα δείτε ότι θα έχουμε πολύ καλές εξελίξεις», συμπλήρωσε.

Μετά την τελετή ορκωμοσίας θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης – παραλαβής στα υπουργεία που αλλάζουν «χέρια».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.