Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπιου Παυλόπουλου, και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιείται το μεσημέρι της Τετάρτης η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης από τον Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου.

Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκαν οι Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Σταύρος Αραχωβίτης, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, Μάρκος Μπόλαρης, Ολυμπία Τελιγιορίδου και Κατερίνα Παπακώστα.

Οι υπόλοιποι 12 μεταξύ των οποίων η Κατερίνα Νοτοπούλου και η Μυρσίνη Ζορμπά θα ορκιστούν με πολιτικό όρκο.

Από τις πρώτες που έφτασαν ήταν η νέα υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Κατερίνα Νοτοπούλου, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ολγα Γεροβασίλη και η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Κατερίνα Παπακώστα.

«Μεγάλη πρόκληση το θέμα της ασφάλειας, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Η ασφάλεια των πολιτών είναι λαϊκό δικαίωμα. Η εμβάθυνση της Δημοκρατίας θα συμβάλει στην αύξηση της ασφάλειας» ηταν οι πρώτες δηλώσεις της κ. Γεροβασίλη.

Κατά την προσέλευσή του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρώτος τη τάξει υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε: «Έχουμε επίγνωση των απαιτήσεων και των δυσκολιών. Συνεχίζουμε τη δουλειά με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη και ένταση. Η πρόκληση είναι μεγάλη».

«Θα κάνουμε δουλειά για την πατρίδα» δήλωσε από την πλευρά της η Κατερίνα Παπακώστα, η οποία αναλαμβάνει υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Κατά την προσέλευσή του στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος σημείωσε:«Το όραμά μας να αποκτήσει κεντρική θέση στη μετα-μνημονιακή Ελλάδα η οπτικο-ακουστική βιομηχανία θα γίνει πράξη». Και, «θα δείτε ότι θα έχουμε πολύ καλές εξελίξεις», συμπλήρωσε.

Μετά την τελετή ορκωμοσίας θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης – παραλαβής στα υπουργεία που αλλάζουν «χέρια».