Μικρά Νέα

n Η απήχηση του προγράμματος Citroen Summer Smile Days στη χώρα μας «επέβαλε» την παράταση της ισχύος του και τον Αύγουστο, καταγράφοντας θεαματικά αποτελέσματα σε επίπεδο πωλήσεων.

n Η απήχηση του προγράμματος Citroen Summer Smile Days στη χώρα μας «επέβαλε» την παράταση της ισχύος του και τον Αύγουστο, καταγράφοντας θεαματικά αποτελέσματα σε επίπεδο πωλήσεων. Στο πλαίσιο του προγράμματος παρέχονται ειδικές προνομιακές τιμές, άτοκα χρηματοδοτικά προγράμματα και πέντε χρόνια εγγύηση για όλα τα μοντέλα της γαλλικής εταιρείας. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το νέο C4 Cactus με τιμή από 14.850 ευρώ, 40% προκαταβολή, 36 άτοκες δόσεις από 249 ευρώ τον μήνα και πενταετή εγγύηση.
n Τα σχέδια περί κατάργησης της πολυμετοχικότητας της Tesla που προωθεί ο συνιδρυτής της, Ελον Μασκ, φαίνεται να «κρύβουν» επιχειρηματικές ευκαιρίες αλλά και πολλαπλούς κινδύνους για το μέλλον της, καθώς η προωθούμενη εισροή κεφαλαίων από σαουδαραβικά funds δεν αποτελεί πανάκεια. Αναλυτές του κλάδου επισημαίνουν ότι αν και «λεφτά υπάρχουν» δεν είναι απαραίτητο ότι επαρκούν για όλα τα σχέδια των Αράβων, οι οποίοι τα δύο τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν υπό διαφορετικό πρίσμα τις επενδύσεις τους. Πέραν αυτού δε, ένα ακόμα πρόβλημα ανακύπτει από τις εκπεφρασμένες θέσεις του προέδρου Τραμπ για την αποφυγή εξάρτησης αμερικανικών επιχειρήσεων από ξένα κεφάλαια. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι ανέκυψε ζήτημα παροχής σχετικής άδειας από τις αμερικανικές αρχές εθνικής ασφάλειας για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ του Μασκ και των υποψήφιων επενδυτών.
n H Αudi επανέρχεται στην ιδέα ενός εναλλακτικής τεχνολογίας supercar, αποκαλύπτοντας από τη διάσημη πίστα της Laguna Secca το PB18 e-Tron concept, το οποίο πέρα από τις εκκεντρικές σχεδιαστικές προδιαγραφές που το κατατάσσουν στην κορυφή της τετράτροχης τροφικής αλυσίδας είναι και αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Χάρη σε μια τριπλέτα ηλεκτρικών μοτέρ, προσφέρει συνδυαστική ισχύ η οποία αγγίζει τους 680 ίππους και στιγμιαία μπορεί να φτάσει έως και τους 775 ίππους, υποσχόμενο επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε χρόνο που μόλις ξεπερνά τα δύο δευτερόλεπτα. Τις προδιαγραφές του συμπληρώνουν υδρόψυκτες μπαταρίες στερεού τύπου απόδοσης 95 kWh οι οποίες, σύμφωνα με τις συστάσεις, εξασφαλίζουν αυτονομία 500 χλμ. ενώ η πλήρης επαναφόρτισή τους απαιτεί μόλις 15 λεπτά, προσφέροντας μεγέθη που αν και προς το παρόν ακούγονται ουτοπικά, καταδεικνύουν τις προθέσεις της Audi για το όχι και τόσο μακρινό ηλεκτρικό μέλλον.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.