Ξένες ταινίες
«Απέραντο γαλάζιο» (Le grand bleu), ΕΡΤ1, 17.00
Ο Ζακ και ο Ενζο –φίλοι αδερφικοί –μεγαλώνουν στην ηλιόλουστη Αμοργό. Καθημερινά βουτούν στα καθάρια νερά του νησιού, κοντράροντας ο ένας τον άλλον για το ποιος μπορεί να κρατήσει περισσότερο την ανάσα του κάτω από την επιφάνεια. Ο ανταγωνισμός τους δεν έχει τελειωμό. Είκοσι χρόνια μετά, οι δύο φίλοι έχουν χάσει την επαφή μεταξύ τους. Παγκόσμιος πρωταθλητής της ελεύθερης κατάδυσης πλέον, ο Ενζο θα αναζητήσει τον Ζακ και θα τον φέρει στην Ταορμίνα για μιαν αναμέτρηση που θα δοκιμάσει τα όριά τους. (Γαλλία / Ιταλία / ΗΠΑ, 1988, 128′)
«Ντουέτο εν δράσει» (The heat), STAR, 21.00
Η πράκτορας του FBI Σάρα Ασμπερν είναι γνωστή στο σώμα για τη μεθοδικότητά της, τη λατρεία της στην τελειότητα αλλά και την αλαζονεία της. Από την άλλη, η Σάνον Μάλινς θεωρείται το ίδιο ικανή με τους καλύτερους άνδρες του αστυνομικού τμήματος της Βοστώνης. Καμία από τις δύο δεν είχε ποτέ συνεργάτη, αλλά στην ουσία ούτε και φίλο. Οταν αναγκάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να κατατροπώσουν έναν μεγαλέμπορο ναρκωτικών, γίνονται αυτό που κανείς δεν θα περίμενε ποτέ: φίλες. Πρωταγωνιστούν: Σάντρα Μπούλοκ, Μελίσα Μακάρθι, Μάικλ Ραπαπόρτ, Μάρλον Γουέιανς, Τόνι Χέιλ. (ΗΠΑ, 2001, 81′)

«Στα ίχνη του χαµένου θησαυρού: Το βιβλίο µε τα µυστικά» (National treasure: Book of secrets), Alpha, 21.30
Ο ριψοκίνδυνος αρχαιολόγος και κυνηγός θησαυρών Μπεν Γκέιτς έρχεται αντιμέτωπος με μια νέα αποκάλυψη, που θέλει τον προ-προ-πάππο του να είναι μέρος της συνωμοσίας πίσω από τον θάνατο του Αβραάμ Λίνκολν. Αποφασισμένος να αποδείξει την αθωότητα του προγόνου του, ο Μπεν Γκέιτς ξεκινά ένα περιπετειώδες ταξίδι για να συγκεντρώσει όλες τις αποδείξεις που χρειάζεται. Με τον Νίκολας Κέιτζ στον πρωταγωνιστικό ρόλο και την αλάνθαστη υπογραφή του «χρυσού» παραγωγού Τζέρι Μπρουκχάιμερ. (ΗΠΑ, 2007, 113′)

HeliosPlus