Επιλογές για το Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Ξένες σειρές, ξένες ταινίες

Ξένη σειρά
«Indian summers»
ΕΡΤ1, 22.00
Ιστορική δραματική σειρά που εξελίσσεται σε μια πόλη της Βόρειας Ινδίας τα τελευταία δραματικά χρόνια της Αγγλικής Αυτοκρατορίας. Κάθε καλοκαίρι, ο κυβερνήτης και οι αξιωματούχοι του αφήνουν το καυτό Νέο Δελχί για να παραθερίσουν στη δροσιά της «μικρής Αγγλίας» που για έξι μήνες γίνεται η πρωτεύουσα της Ινδίας. Ομως, η Ιστορία είναι εναντίον τους, η Ινδία θέλει ανεξαρτησία και η λάμψη αρχίζει να ξεθωριάζει. Ποιος θα μείνει όταν το καράβι βουλιάξει; Η σειρά έχει μεταδοθεί, εκτός από την Αγγλία, στις ΗΠΑ, στη Νέα Ζηλανδία, στην Εσθονία, στη Σουηδία και στη Νορβηγία και έχει ενθουσιάσει κοινό και κριτικούς.
Ξένες ταινίες
«Το κορίτσι του Μπέβερλι Χιλς» (Clueless)
ΑΝΤ1, 17.45
Το πορτρέτο μιας αντιπαθέστατης πλούσιας παρθένας (Αλίσια Σίλβερστοουν) –αντιπρο-σωπευτικό δείγμα κακομαθημένου παιδιού της Καλιφόρνιας στα nineties. (ΗΠΑ, 1995, 90′)
«Ασανσέρ για 2» (5 Flights Up)
Alpha, 23.45
Ο Αλεξ και η Ρουθ Κάρβερ είναι ένα ζευγάρι που έχουν περάσει μαζί το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους σε ένα διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου. Καθώς όμως το κτίριο δεν διαθέτει ασανσέρ, το ζευγάρι αποφασίζει ότι μάλλον ήρθε η ώρα να μετακομίσει. Η απόφασή τους όμως θα προκαλέσει μια σειρά άλλων γεγονότων με γείτονες, φίλους και συγγενείς. Μια τρυφερή ιστορία με δύο πρωτοκλασάτους ηθοποιούς (Νταϊάν Κίτον, Μόργκαν Φρίμαν), που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. (ΗΠΑ, 2014, 83′)

«Παιχνίδια συνωµοσίας» (Fair game)
ΣΚΑΪ, 01.30
Βασισμένη σε πραγματικά περιστατικά και πρόσωπα, η ταινία του Νταγκ Λίμαν σχολιάζει την παράνοια στην Αμερική της κυβέρνησης Μπους καταγράφοντας την αντίστροφη πορεία που πήρε η τακτοποιημένη ζωή της πράκτορος της CIA Βάλερι Πλέιμ-Γουίλσον όταν η πραγματική ταυτότητά της διέρρευσε στα ΜΜΕ μέσω του Λευκού Οίκου. (ΗΠΑ, 2010, 108′)

HeliosPlus

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.