Στην αγορά των σπιτικών αναψυκτικών εισέρχεται η PepsiCo

Σε μια μεγάλη εξαγορά προχωρεί η PepsiCo, θέλοντας να κερδίσει νέους καταναλωτές που θα φτιάχνουν τα δικά της αναψυκτικά στο σπίτι.

Σε μια μεγάλη εξαγορά προχωρεί η PepsiCo, θέλοντας να κερδίσει νέους καταναλωτές που θα φτιάχνουν τα δικά της αναψυκτικά στο σπίτι.
Οπως ανακοινώθηκε, η PepsiCo συμφώνησε στην εξαγορά της εταιρείας παραγωγής ανθρακούχου νερού SodaStream έναντι 3,2 δισ. δολαρίων, μια συμφωνία που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2019, ανάλογα με το πότε θα την εγκρίνουν οι εποπτικές αρχές και οι μέτοχοι της SodaStream.
Η εταιρεία SodaStream, με έδρα το Τελ Αβίβ, κατασκευάζει ένα μηχάνημα, μέσω του οποίου οι καταναλωτές μπορούν να φτιάξουν τα δικά τους ανθρακούχα ποτά στο σπίτι τους. Για τη SodaStream η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί σημαντική ευκαιρία καθώς της δίνεται η δυνατότητα να εξαπλωθεί μέσω του παγκόσμιου δικτύου που διαθέτει η PepsiCo.
Για την PepsiCo, η SodaStream επιτρέπει την είσοδό της σε αυτό που ο CEO της PepsiCo, Hugh Johnston, αποκαλεί «τη δημιουργία ποτού στο σπίτι», μια νέα αγορά για την εταιρεία αναψυκτικών. Με αυτή την κίνηση η PepsiCo διπλασιάζει τις δραστηριότητές της στα ποτά, οι οποίες έχουν μειωθεί στη Βόρεια Αμερική καθώς οι καταναλωτές έχουν απομακρυνθεί από τα πολύ γλυκά αναψυκτικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το CNBC, που ανακοίνωσε πρώτο τη συμφωνία, το 70% των καταναλωτών αναμένεται μέχρι το 2025 να αγοράζει online.
Η συμφωνία προβλέπει ότι η ισραηλινή εταιρεία θα λειτουργεί ως ένα ανεξάρτητο παράρτημα, και η τωρινή διοικητική ομάδα της θα παραμείνει στη θέση της, μια ρύθμιση που και οι δύο εταιρείες συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητη για να διατηρήσει η SodaStream την επιχειρηματική της κουλτούρα.
Οι δύο εταιρείες είχαν προβεί κατά καιρούς σε συζητήσεις, με πιο πρόσφατη την ανεπιτυχή συμφωνία του 2015, όπου οι καταναλωτές θα μπορούσαν να αγοράσουν καπάκια γεμισμένα με το αγαπημένο τους αναψυκτικό της PepsiCo, για να δώσουν την αντίστοιχη γεύση στο ανθρακούχο νερό τους.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.