Το vima.gr προτείνει για την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Europa League


Ολυμπιακός –Μπέρνλι


Novasports2HD, 21.00

Οι «Ερυθρόλευκοι» λίγες ημέρες μετά την πανηγυρική πρόκριση κόντρα στη Λουκέρνη με δύο νίκες (4-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και 3-1 στην Ελβετία) θα επιδιώξουν να βάλουν τις βάσεις για πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης απέναντι στην αγγλική ομάδα.


Eλληνική ταινία


«Uranya» ΒΟΥΛΗ, 22.00

Το καλοκαίρι του1969 ο έφηβος Αχιλλέας και τέσσερις φίλοι του αντιμετωπίζουν ένα δίλημμα: να διαθέσουν τα χρήματα που μαζεύουν για την Ουρανία, την όμορφη πόρνη που ζει στην άκρη του χωριού, ή για να αγοράσουν τηλεόραση προκειμένου να δουν τον άνθρωπο να περπατά για πρώτη φορά στο φεγγάρι; Παίζουν, μεταξύ άλλων, οι Αρης Τσάπης, Μαρία Γκράτσια Κουτσινότα, Δημήτρης Πιατάς. (2006, 100′)
Ξένες ταινίες


«Ενα καλοκαίρι» (Mud) STAR, 22.00

Mud σημαίνει λάσπη και λάσπη υπάρχει μπόλικη στην ταινία του αξιόλογου αμερικανού σκηνοθέτη Τζεφ Νίκολς. Είναι όμως και το όνομα του κεντρικού ήρωα της ιστορίας, ενός ηλιοκαμένου, γυμνασμένου ξανθού άνδρα (Μάθιου Μακ Κόναχι), κρυμμένου στην ύπαιθρο, όπου ένα αγόρι (Τάι Σέρινταν) τον ανακαλύπτει. Μυστικά και ψέματα βγαίνουν σιγά-σιγά στην επιφάνεια –ο Νίκολς χτίζει με βήματα σταθερά και υπομονετικά αυτόν τον μοντέρνο (και λειτουργικό) συνδυασμό Χάκλμπερι Φιν και Πιπ, το αγόρι στις «Μεγάλες προσδοκίες» του Καρόλου Ντίκενς, το οποίο αποκτά σύνδεσμο ζωής με τον καταζητούμενο που βοηθά. (ΗΠΑ, 2012, 122΄)
«Μαμούθ» (Mammuth) ΕΡΤ3, 23.00
Ενας γερασμένος πρώην χίπι (Ζεράρ Ντεπαρντιέ) προσπαθεί να συγκεντρώσει τα απαραίτητα ένσημα για τη σύνταξή του αλωνίζοντας την επαρχιακή Γαλλία σε αναζήτηση παλιών εργοδοτών του. Συγκινητική ταινία των Μπενουά Ντελεπίν, Γκυστάβ Κερβέρ,στην οποία η Ιζαμπέλ Ατζανί κρατά τον χαρακτηριστικό ρόλο ενός… φαντάσματος. (Γαλλία, 2010, 98′)

HeliosPlus

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.