Ξένη σειρά

«The affair» ΕΡΤ1, 23.00

Η Ελεν είναι πνιγμένη στη δουλειά με τη μικρή της επιχείρηση και αναθέτει στον Νόα να εκπροσωπήσει αυτός την οικογένεια σε μια τελετή απονομής λογοτεχνικών βραβείων προς τιμήν του πατέρα της Μπρους. Μια τυχαία συνάντηση με την Αλισον και τη γιαγιά της οδηγεί σε μια πραγματικότητα που θα ήθελαν να αποφύγουν.,

Ξένες ταινίες

«Ανίερη συµµαχία» STAR, 22.00

Στη Νότια Βοστώνη της δεκαετίας του ’70, ο πράκτορας του FBI Τζον Κόνολι (Τζόελ Εγκερτον) πείθει τον ιρλανδό μαφιόζο Τζέιμς «Γουάιτι» Μπάλτζερ (Τζόνι Ντεπ) να συνεργαστεί με το FBI ενάντια σε έναν κοινό στόχο: την ιταλική Μαφία. Η δραματική αυτή ταινία διηγείται την αληθινή ιστορία μιας ανίερης συμμαχίας η οποία ξέφυγε από κάθε έλεγχο, επιτρέποντας στον Γουάιτι να διεισδύσει στους κύκλους της έννομης τάξης, να αποκτήσει έλεγχο και να γίνει ένας από τους πιο αδίστακτους και διαβόητους γκάνγκστερ στην ιστορία της Βοστώνης. (ΗΠΑ, 2015, 122′)


«Piano solo» ΕΡΤ3, 23.00
Υστερα από τον θάνατο της μητέρας του στην Αφρική όταν ήταν ακόμα μικρό παιδί, ο Λούκα μεταφέρθηκε στην Ιταλία με την αδελφή του, καθώς η απώλεια της μητέρας του έγινε η αιτία να διαλυθεί η οικογένειά του. Μεγαλώνοντας, το θεϊκό του ταλέντο στη μουσική σύντομα τον κάνει πασίγνωστο. Ο Λούκα γίνεται ένας από τους θρύλους της τζαζ και η καριέρα του απογειώνεται. Η μοναδική, σχεδόν μαγική μουσική του λατρεύεται από το κοινό. Η χαρά που παίρνει από την τέχνη του μαζί με την υπέροχη κοπέλα που πρόκειται να παντρευτεί τον κάνουν ευτυχισμένο και τον ξαναφέρνουν κοντά στην οικογένειά του. Ομως η ευάλωτη και εύθραυστη φύση του καλλιτέχνη παραμονεύει σε μια γωνιά του μυαλού του, έτοιμη να τον βυθίσει στο σκοτάδι της ψυχής του. Πρωταγωνιστούν οι Κιμ Ρόσι Στιούαρτ, Γιασμίν Τρίνκα, Πάολα Κορτελέσι. (Ιταλία, 2007, 104′)

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ