Παράταση ζωής για δύο χρόνια στο εργοστάσιο της Bosch στου Ρέντη

Tουλάχιστον για δύο χρόνια παρατείνεται η λειτουργία του εργοστασίου της Bosch Siemesn Hausegerate (BSH) Οικιακές Συσκευές Α.Β.Ε. στου Ρέντη -πρώην Pitsos- μετά την απόφαση του μητρικού γερμανικού ομίλου BSH Home Appliances.

Tουλάχιστον για δύο χρόνια παρατείνεται η λειτουργία του εργοστασίου της Bosch Siemesn Hausegerate (BSH) Οικιακές Συσκευές Α.Β.Ε. στου Ρέντη -πρώην Pitsos- μετά την απόφαση του μητρικού γερμανικού ομίλου BSH Home Appliances.
Τον Οκτώβριο του 2107 είχε ανακοινωθεί στους εργαζόμενους ότι το εργοστάσιο θα κλείσει στο τέλος του 2018 καθώς η παραγωγή θα μεταφερόταν σε άλλη χώρα. Απλώς θα λειτουργούσε για ακόμη ένα χρόνο επειδή η μονάδα είχε εξασφαλίσει μια σημαντική παραγγελία για 140.000 εντοιχισμένους φούρνους Bosch. Παράλληλα, όμως θα έτρεχε και πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Το πρόγραμμα αυτό είχε ανταπόκριση και η εταιρεία προσμετρώντας τα νέα δεδομένα άλλαξε προσωρινά τη στρατηγική της δίνοντας επιπλέον -μικρές- παραγγελίες στο εργοστάσιο.
«Με πρώτιστο μέλημα τους εργαζομένους και σε στενή και θετική συνεννόηση με τους εκπροσώπους τους, η εταιρεία αξιολόγησε διεξοδικά την κατάσταση που προέκυψε μετά και την ολοκλήρωση του Προγράμματος Εθελοντικής Αποχώρησης που είχε ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο 2017 και υλοποιήθηκε, προκειμένου να προσδιορίσει το μοντέλο λειτουργίας του εργοστασίου της Αθήνας το επόμενο διάστημα.
Λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους, στοχεύοντας πάντοτε στον κατά το δυνατό μετριασμό των δυσμενών επιπτώσεων στους εργαζομένους από το οριστικό κλείσιμο του παραγωγικού κύκλου του εργοστασίου της Αθήνας, η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να μεταφέρει παραγωγή μικρότερου εύρους, αν και τούτο συνεπάγεται ακόμα μεγαλύτερο κόστος και επιβάρυνση της εταιρείας, στο εργοστάσιο της Αθήνας, και να επεκτείνει τη λειτουργία του εργοστασίου της Αθήνας έως τις αρχές του 2021 για τους προαναφερόμενους λόγους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Σήμερα στη μονάδα απασχολούνται περίπου 250 άτομα. Μάλιστα η συμφωνία προβλέπει ότι οι θέσεις εργασίας έχουν εξασφαλιστεί έως τις αρχές του 2021 ακόμη και αν δεν υπάρχουν παραγγελίες. Βεβαίως, οι εργαζόμενοι πέρα από αυτό το φιλί ζωής ελπίζουν σε αναθεώρηση της απόφασης του γερμανικού ομίλου για το οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου κάτι το οποίο προς το παρών φαντάζει δύσκολο αφού οι αποφάσεις για μεταφορά των γραμμών παραγωγής σε Τουρκία και Ρουμανία και η μετατροπή της BSH Hellas σε εμπορική εταιρεία είναι ειλημμένες.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.