Με ρυθμούς ασυνήθιστα ταχείς θα κινηθεί -ως φαίνεται- η Δικαιοσύνη κατά τη διενέργεια της έρευνας για τα αίτια των πυρκαγιών στην Αττική, με 87 μέχρι στιγμής θύματα.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, στην οποία έχει ανατεθεί η προκαταρκτική εξέταση, έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, καλέσει τους πρώτους μάρτυρες -μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ παράλληλα έχει ορίσει ανεξάρτητο πραγματογνώμονα – πυραγό.

Επίσης, έχει ζητήσει την άμεση περαίωση της αυτοψίας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Η Εισαγγελία της Αθήνας έχει οργανωθεί κατά τρόπον ώστε και σήμερα το απόγευμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, να δίνεται παραγγελία εισαγγελέα για τον εντοπισμό του τελευταίου στίγματος τηλεφώνου σε όσους συγγενείς αγνοουμένων το ζητήσουν.

Να σημειωθεί ότι η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας έχει διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι «οι Έλληνες Εισαγγελείς, ενεργώντας όπως πάντοτε, στο πλαίσιο του θεσμικού τους ρόλου θα συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην αναζήτηση, ανάδειξη και απόδοση των ποινικών ευθυνών στους υπεύθυνους της εθνικής αυτής καταστροφής».

Έμπρακτη συμπαράσταση

Τα μέλη της αλλά και φορείς και πολίτες σε πράξεις συμπαράστασης και έμπρακτης ενίσχυσης και ανακούφισης των πληγέντων, καλεί η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας.

Η Ένωση εκφράζοντας την οδύνη της για την ανείπωτη τραγωδία των τελευταίων ημερών, ανακοινώνει οτι αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση του πληγέντος από την πυρκαγιά Λύρειου Ορφανοτροφείου με το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Τέλος διαβεβαιώνει το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι Έλληνες Εισαγγελείς, ενεργώντας όπως πάντοτε, στο πλαίσιο του θεσμικού τους ρόλου, θα συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην αναζήτηση, ανάδειξη και απόδοση των ποινικών ευθυνών στους υπεύθυνους της εθνικής αυτής καταστροφής.