Εκλεβε μυστικά της Apple για την κατασκευή του αυτόνομου οχήματος

Πρώην υπάλληλος της Apple αντιμετωπίζει πρόστιμο 250.000 δολαρίων και ποινή κάθειρξης 10 ετών για βιομηχανική κατασκοπεία εις βάρος της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής συσκευών κινητών τηλεφώνων.

Πρώην υπάλληλος της Apple αντιμετωπίζει πρόστιμο 250.000 δολαρίων και ποινή κάθειρξης 10 ετών για βιομηχανική κατασκοπεία εις βάρος της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής συσκευών κινητών τηλεφώνων. Ο Ζανγκ Ξιαολάνγκ δεν κατηγορείται ότι έκλεψε κάποιο μυστικό που αφορά την κατασκευή των ευπώλητων iPhone, iPad. Δεν εργαζόταν άλλωστε σε κάποια μονάδα κατασκευής ηλεκτρονικών συσκευών της Apple, αλλά στον κλάδο έρευνας και ανάπτυξης του σχεδίου κατασκευής αυτόνομων οχημάτων. Ο Ζανγκ, ο οποίος συνελήφθη από το FBI στο αεροδρόμιο του Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας στις 7 Ιουλίου, κατηγορείται ότι έκλεψε μυστικά της Apple που αφορούν τα αυτόνομα οχήματα και προσπάθησε να τα φυγαδεύσει (και να τα πουλήσει ενδεχομένως) στην κινεζική startup εταιρεία Xiaopeng Motors, η οποία επίσης αναπτύσσει πρόγραμμα κατασκευής αυτόνομων οχημάτων.
Ο Ζανγκ φέρεται να έχει ομολογήσει την ενοχή του. Η Xiaopeng Motors διαβεβαίωσε όμως ότι «δεν έχει λάβει ευαίσθητη πληροφόρηση από τον κ. Ζανγκ» και ότι «συνεργάζεται πλήρως με τις αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές» (FBI). Ο Ζανγκ προσελήφθη στην Apple το 2015 για να αναπτύξει λογισμικό και διάφορα εξαρτήματα για το αυτοκίνητο που σχεδιάζει να κατασκευάσει η εταιρεία. Επειτα από ένα ταξίδι που έκανε στην Κίνα τον Απρίλιο του 2018 όμως, πληροφόρησε τον προϊστάμενό του ότι επιθυμούσε να μετακινηθεί στη χώρα αυτή για να δουλέψει στην Xiaopeng Motors.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.