Γεννηματά: Οι δυνάμεις της εθνικής συνεννόησης είναι απέναντι στο διχασμό

«Οι δυνάμεις που στηρίζουν την εθνική συνεννόηση βρίσκονται απέναντι στην πόλωση και τον διχασμό», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά στην χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής, σχολιάζοντας την απόφασή της να μην δευτερολογήσει στην πρόσφατη συνεδρίαση στην Βουλή.

«Οι δυνάμεις που στηρίζουν την εθνική συνεννόηση βρίσκονται απέναντι στην πόλωση και τον διχασμό», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά στην χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής, σχολιάζοντας την απόφασή της να μην δευτερολογήσει στην πρόσφατη συνεδρίαση στην Βουλή.
Αυτό είναι και το μήνυμα που θα προβάλει από εδώ και πέρα ο κεντροαριστερός φορέας, επιλέγοντας να μην συμμετάσχει στην σκανδαλολογία και στον «πόλεμο λάσπης» ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.

Η Γεννηματά, ανέλυσε επίσης τον οδικό χάρτη από εδώ και πέρα, καθώς το Κίνημα Αλλαγής αναμένεται να εξειδικεύσει το πρόγραμμά του, το οποίο θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο στην ΔΕΘ του φθινοπώρου. Αναλύοντας, δε, τους οικονομικούς στόχους που θέτει το Κίνημα Αλλαγής, ανέφερε πως προτεραιότητα είναι η «διόρθωση» της υπάρχουσας συμφωνίας, με μείωση των πλεονασμάτων από 3,5% σε 2% εξασφαλίζοντας πόρους ανάπτυξης.
Παράλληλα, προανήγγειλε την ομιλία της στις Σέρρες στις 18 Ιουλίου, με αφορμή το Σκοπιανό, η οποία θα επικεντρωθεί στα εθνικά θέματα -εκτός από την παρουσία της ίδιας στην Βόρεια Ελλάδα, κλιμάκια του φορέα θα πραγματοποιήσουν κι αυτά μίνι περιοδεία, δείχνοντας το βάρος που ρίχνει στην περιοχή η ηγεσία.
Κινήσεις στο εσωτερικό – Μαλέλης στην επικοινωνία
Η χθεσινή ήταν η πρώτη συνεδρίαση χωρίς την συμμετοχή του Ποταμιού, παρότι ένας εκ των μελών που τοποθετήθηκε από την Σεβαστουπόλεως, ο Παναγιώτης Βλάχος, συμμετείχε κανονικά -ο Βλάχος και η κίνηση «Μπροστά» έχουν εδώ και μέρες ανακοινώσει την αποχώρησή τους από το Ποτάμι και την συμμετοχή τους στο Κίνημα Αλλαγής. Οι άλλες «ποταμικές» θέσεις σε Εκτελεστική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή παρέμειναν κενές, καθώς το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν ανοίγματα σε στελέχη του ευρύτερου χώρου, αλλά και κάποια στελέχη του Ποταμιού που ίσως ξανασκεφτούν την απόφασή τους. Πάντως, η ίδια η επικεφαλής δεν έκανε καμία αναφορά στον Σταύρο Θεοδωράκη, σχολιάζοντας μόνο πως «η ενότητα είναι κεκτημένο για την ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης», με «εγγυητές και συνιδρυτές» τους πολίτες που συμμετείχαν στις εσωτερικές εκλογές του Νοεμβρίου. «Όσοι παραμένουν, έχουν εγκρίνει την κεντρική στρατηγική, η οποία βασίζεται σε δύο άξονες: την αυτόνομη πορεία και την εθνική συνεννόηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από εδώ και πέρα, το καλό κλίμα της συνεδρίασης κατέστησε σαφές ότι η Φώφη Γεννηματά δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στις σχέσεις της με την ΔΗΜΑΡ και τον Γιώργο Καμίνη, τις δύο δυνάμεις μέσα στον χώρο που δεν προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να ερμηνευθεί και η τοποθέτηση του δημιογράφου και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Σταμάτη Μαλέλη, στον τομέα επικοινωνίας, ως αντικαταστάτη του άρτι αποχωρήσαντα Δημήτρη Τσιόδρα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.