Το vima.gr προτείνει για την Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Ντοκιµαντέρ

Ντοκιµαντέρ


«Μυθικοί κινηµατογράφοι:
Σινέ Θησείον – Ελλάδα» ΕΡΤ1, 17.00
Η Αθήνα έχει πάνω από 25 θερινές κινηματογραφικές αίθουσες. Αλλά ο πιο γοητευτικός είναι το Σινέ Θησείον. Λειτουργεί από το 1935, σε έναν κήπο κάτω από την Ακρόπολη. Μια παλιά παράδοση που συνεχίζει εκείνη των θεάτρων σκιών του δημοφιλούς Καραγκιόζη. Οι γείτονες μπορούν να δουν κάθε βράδυ την ταινία από το μπαλκόνι τους. Μερικοί θεατές έρχονται για πάνω από τριάντα χρόνια και έχουν πολλές αναμνήσεις. Ανοίγει την άνοιξη και κλείνει τον Οκτώβριο. Διοικείται από την οικογένεια Μανιάκη τα τελευταία τριάντα χρόνια.
Ξένη σειρά


«Μετά τον Εσκοµπάρ: Κωδικό όνοµα JJ»


ΕΡΤ2, 23.40
Ο JJ συναντά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκμεταλλευόμενος τη δύναμη των Μέσων Ενημέρωσης παρουσιάζει τον εαυτό του μετανιωμένο. Στο μεταξύ, η Αννα Μαρία βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη συνάντησή της με την Αλεξάντρα.

Ξένη ταινία


«33 ψυχές» STAR, 22.00
Η ταινία διηγείται την πραγματική ιστορία των 33 χιλιανών μεταλλωρύχων που παρέμειναν εγκλωβισμένοι 700 μέτρα κάτω από το έδαφος επί 69 ημέρες, μετά την κατάρρευση του μεταλλωρυχείου στο Σαν Χοσέ. Παράλληλα, μας μεταφέρει, για πρώτη φορά, τα όσα συνέβησαν μέσα στο μεταλλωρυχείο, καταγράφει το χρονικό της καταστροφής και παρακολουθεί τις ηρωικές προσπάθειες των σωστικών συνεργείων να προσεγγίσουν τους 33 μεταλλωρύχους και να τους απεγκλωβίσουν. Το σενάριο βασίζεται στο τηλεοπτικό σχετικό αφιέρωμα του Χοσέ Ριβέρα και το βραβευμένο μυθιστόρημα με τίτλο «Deep Down Dark» του Χέκτορ Τόμπαρ. Παίζουν οι Αντόνιο Μπαντέρας, Κόουτ Ντε Πάμπλο, Ζιλιέτ Μπινός, Μάριος Κασάς, Λου Ντάιαμοντ Φίλιπς, Ροντρίγκο Σαντόρο, Γκάμπριελ Μπερν, Τζέιμς Μπρόλιν, Κέιτ Ντελ Καστίγιο, Ναόμι Σκοτ. (Χιλή/ΗΠΑ, 2015, 121′)

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.