μουσικά «ταξιδια»
Swing στο Gazarte

Xορευτικό πρόγραμμα σε retro ατμόσφαιρα που ζωντανεύει τα ασπρόμαυρα καρέ μιας μεγάλης γκάμας ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου μέσα από swing και rock n’ roll μελωδίες, όπως μόνο οι The Swingin’ Cats ξέρουν να στήνουν. To ελληνικό συγκρότημα δίνει ραντεβού με τους φίλους του την Πέμπτη 12 Ιουλίου στην ταράτσα του Gazarte.

Ερωτας γυμνός

To δίωρο μουσικό ταξίδι «Ο έρωτας γυμνός» του Μάριου Φραγκούλη παρουσιάζεται την Παρασκευή 13 Ιουλίου στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου Ρόδου. Με μουσικές του Μάριου Φραγκούλη, τραγούδια των Lucio Dalla, Astor Piazzola, Nino Rota, Nicola Piovani, Jose Maria Cano, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου αλλά και νέες δημιουργίες της Λίνας Νικολακοπούλου και του Αρη Δαβαράκη.

Η Ταράτσα του Φοίβου

Την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Ιουλίου η Ταράτσα του Φοίβου (Δεληβοριά) εκτός από τα νούμερα του Θανάση Αλευρά, τη βουβή μαγική κωμωδία του Alex De Paris, το ξεσηκωτικό μπουρλέσκ της Kirby Marzelle, αλλά και τα τραγούδια του τραγουδοποιού, φιλοξενεί και τους… Μπανιστιρτζήδες, ήτοι Ερημα Κορμιά στην Ταράτσα. Ματούλα Ζαμάνη, Πέτρος Μάλαμας και Stand up comedy: Δημήτρης Δημόπουλος. Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου εμφανίζεται ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Φεστιβάλ Αιγαίου

Αρχίζει στις 15 Ιουλίου στη Σύρο το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, το οποίο εφέτος κλείνει 14 χρόνια. Απόψε στις 8.30 μ.μ. στο Θέατρο Απόλλων, η Pan-European Philharmonia (Βαρσοβία) ερμηνεύει έργα Ροσίνι, Μότσαρτ και Πέτερ Τιμπόρις.

χορος
Αρχίζει το Φεστιβάλ Καλαμάτας

Το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα διεξαχθεί μεταξύ 13 και 22 Ιουλίου στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Λίντας Καπετανέα. Είκοσι ξένοι δημιουργοί, εκ των οποίων οι 10 εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σημαντικοί έλληνες ερμηνευτές, μεγάλοι δάσκαλοι του χορού, μια παγκόσμια πρεμιέρα, παραστάσεις χορού που συνδυάζουν διαφορετικά είδη από σύγχρονο τσίρκο ως street dance και ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σκιαγραφούν το προφίλ του εφετινού φεστιβάλ.

θέατρο Ηρώδου Αττικου
Αργκεριχ και ΚΟΑ

Η θρυλική πιανίστρια Μάρτα Αργκεριχ συμπράττει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τον Στέφανο Τσιαλή αλλά και με τη μαθήτριά της Θεοδοσία Ντόκου στο Κοντσέρτο για δυο πιάνα του Πουλένκ. Το πρόγραμμα, εκτός άλλων, περιλαμβάνει τη Συμφωνία σε ρε ελάσσονα του Σεζάρ Φρανκ και αποσπάσματα από το Καταραμένο Φίδι του Μάνου Χατζιδάκι που θα ερμηνεύσει η Αργκεριχ με τιμητική προσκεκλημένη την πιανίστρια Ντόρα Μπακοπούλου. Στις 13/7 στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Στις 21.00.

Βωβός κινηματογράφος

Το Σάββατο 14 Ιουλίου η Ταινιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών διοργανώνει στο Ηρώδειο την προβολή δυο ελληνικών βωβών ταινιών: «Δάφνις και Χλόη» του Ορέστη Λάσκου και «Αστέρω» του Δημήτρη Γαζιάδη. Ζωντανή μουσική του Φίλιππου Τσαλαχούρη.

θέατρο
Πρεμιέρα για τον «Ορέστη»

Στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης θα δοθεί την Πέμπτη 12 Ιουλίου ο «Ορέστης» του Ευριπίδη από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη και μετάφραση Γιώργου Μπλάνα. Σκηνικά-κοστούμια Γιάννης Θαβώρης, μουσική Μπάμπης Παπαδόπουλος, κίνηση Αλέξης Τσιάμογλου, φωτισμοί Λευτέρης Παυλόπουλος. Παίζουν: Χρίστος Στυλιανού, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Δάφνη Λαμπρόγιαννη και Χρήστος Στέργιογλου, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Δημήτρης Μορφακίδης, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Μαριάννα Πουρέγκα, Κώστας Σαντάς, Χριστόδουλος Στυλιανού. Η παράσταση θα παιχθεί και στις 13/7. Στις 21.00.

Η «Αντιγόνη» στο Ηρώδειο

Με τους ρόλους να μοιράζονται σε τρεις ηθοποιούς ανεβαίνει η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη – Μανώλη Δούνια. Τη μουσική υπογράφει ο Σταμάτης Κραουνάκης, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Εύα Νάθενα, την κίνηση η Αγγελική Στελλάτου και τους φωτισμούς ο Νίκος Βλασόπουλος. Παίζουν: Αθηνά Μαξίμου, Αιμίλιος Χειλάκης, Μιχάλης Σαράντης. Τον Χορό αποτελούν οι Σωκράτης Πατσίκας, Κρις Ραντάνοφ, Μαρία Τζάνη, Σμαράγδα Κάκκινου, Αννα Λάκη, Παναγιώτης Κλίνης, Πάρις Θωμόπουλος και Τίτος Λίτινας. Την Πέμπτη 11 Ιουλίου στο Ηρώδειο, στις 21.00.

Ο Βαρλικόφσκι στην Πειραιώς

«We are leaving» είναι ο τίτλος του έργου που ανεβάζει ο πολωνός σκηνοθέτης Κριστόφ Βαρλικόφσκι με το Nowy Teatr. Βασισμένο στο Suitcase Packers του Χανόχ Λέβιν το έργο έκανε πρόσφατα πρεμιέρα στη Βαρσοβία. Πραγματεύεται τα διλήμματα των ανθρώπων να μείνουν ή να φύγουν. Από τις 8 ως τις 10 Ιουλίου, στην αίθουσα Η της Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, στις 21.00.

Ντοκουμέντο
«Ελλάς Μονάχου»

Ο Ανέστης Αζάς και ο Πρόδρομος Τσινικόρης προτείνουν τη νέα τους παράσταση θεάτρου-ντοκουμέντο με θέμα την ελληνική κοινότητα στο Μόναχο. Το έργο που έκανε πρεμιέρα στη γερμανική πόλη θα παιχτεί από τις 10 ως τις 12 Ιουλίου στην αίθουσα Ε της Πειραιώς 260 (21.00), με τον Πρόδρομο Τσινικόρη και τρεις έλληνες πολίτες του Μονάχου.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ