Μετά την αναδιάρθρωση του δανεισμού της Vivartia, στόχος της διοίκησης είναι η ανάπτυξη του ομίλου τροφίμων που ανήκει στη MIG. Αυτό τόνισαν ο πρόεδρος της Vivartia κ. Παναγιώτης Θρουβάλας, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος της MIG κ. Θανάσης Παπανικολάου κατά τη διάρκεια παρουσίασης νέου προϊόντος της εταιρείας (διπλοστραγγιστό γιαούρτι από ΔΕΛΤΑ).
Και οι δύο μάλιστα διέψευσαν τo ενδεχόμενο πώλησης της Vivartia. Τα οφέλη από την αναδιάρθρωση του δανεισμού της Vivartia υπολογίζονται σε 10 εκατ. ευρώ το χρόνο. Οι προβλέψεις της διοίκησης για το τρέχον έτος αναφέρουν ότι οι πωλήσεις θα είναι αυξημένες σε σχέση με το 2017, έτος κατά το οποίο ο όμιλος εμφάνισε και καθαρά κέρδη μετά από σειρά ζημιογόνων χρήσεων. Βεβαίως, τα καθαρά κέρδη προήλθαν μετά από μεγάλες μειώσεις στα κόστη, ακόμη και στις απολαβές του προσωπικού.
Σε ότι αφορά στην παραγωγή του νέου διπλοστραγγιστού γιαουρτιού που έχει τοποθετηθεί στα ράφια από τα μέσα του περασμένου Μαϊου, η εταιρεία επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση της στο τυποποιημένο γιαούρτι. Η ΔΕΛΤΑ κατέχει την πρώτη θέση στο λευκό και φρέσκο γάλα, την πρώτη θέση στο σοκολατούχο και τη δεύτερη θέση στο γιαούρτι σε αξία, με μερίδιο 17% και την τρίτη θέση σε όγκο με μερίδιο 15%. Το ΔΕΛΤΑ διπλοστραγγιστό γιαούρτι παράγεται από 100% ελληνικό γάλα, διατίθεται σε συσκευασίες 3x200gr με 10% και 2% λιπαρά και σε συσκευασία 1 κιλού με 2% λιπαρά.