Σε χαμηλό έτους το spread των ομολόγων της ευρωζώνης λόγω ΕΚΤ

Σε χαμηλό έτους κινείται το spread στην καμπύλη λήξεων των ομολόγων της ευρωζώνης λόγω ΕΚΤ. Η διαφορά απόδοσης μεταξύ

Σε χαμηλό έτους κινείται το spread στην καμπύλη λήξεων των ομολόγων της ευρωζώνης λόγω ΕΚΤ. Η διαφορά απόδοσης μεταξύ μικρής και μεγάλης διάρκειας ομολόγων ήταν κοντά στο χαμηλό εβδομάδας την Τετάρτη στην ευρωζώνη καθώς, όπως αναφέρει το Reuters, η ΕΚΤ φέρεται να προχωρά τα σχέδιά της για την αγορά τίτλων μακροπρόθεσμων λήξεων.
Η ΕΚΤ αύξησε τον όγκο των αγορών της τον Ιούνιο, στο υψηλότερο επίπεδο φέτος, με την Commerzbank να υποδεικνύει ότι η κεντρική τράπεζα αύξησε επίσης την έκθεσή της σε μεγαλύτερης διάρκειας ομόλογα.
Η κεντρική τράπεζα είναι πιθανό να επικεντρώσει την προσοχή της μελλοντικά στις αγορές ομολόγων μεγάλης λήξης για να διατηρήσει χαμηλά το κόστος δανεισμού.
Τα spreads του 2ετούς και του 10ετούς γερμανικού ομολόγου συρρικνώθηκαν την Τετάρτη στις 97 μονάδες βάσης, στο χαμηλότερο σημείο σε διάστημα ενός έτους.
Η κίνηση ακολουθεί επίσης την περαιτέρω εξομάλυνση των αποδόσεων στις ΗΠΑ όπου το spread μεταξύ του 2ετούς και 10ετούς ομολόγου υποχωρούσε κάτω από τις 30 μονάδες βάσης.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.