Την ολοκλήρωση της πώλησης του 100% της NBG Albania, στην American Bank of Investments, θυγατρικής της στην Αλβανία, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα, μετά την λήψη των απαιτούμενων κανονιστικών εγκρίσεων από την Κεντρική Τράπεζα της Αλβανίας και την Αρχή Ανταγωνισμού της Αλβανίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η επιτυχής ολοκλήρωση της συναλλαγής αυξάνει το δείκτη κεφαλαίου κοινών μετοχών κατηγορίας 1 (CET1) της ΕΤΕ του πρώτου τριμήνου 2018 κατά 11 μονάδες βάσης, μετά την επίπτωση που αναγνωρίστηκε στο τέταρτο τρίμηνο του 2017 κατά την υπογραφή της συνολικά θετικής κεφαλαιακά συναλλαγής.

Η UBS Investment Bank ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΤΕ. Η Freshfields Bruckhaus Deringer ενήργησε ως διεθνής νομικός σύμβουλος και η CR Partners ως νομικός σύμβουλος της ΕΤΕ στην Αλβανία.

Με τη συναλλαγή αυτή η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας κλείνει άλλο ένα ανοικτό μέτωπο στην υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσής της και πλέον επικεντρώνει την προσοχή της στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.