Πιστή στο ραντεβού της με την προημιτελική φάση των Παγκοσμίων Κυπέλλων, η Βραζιλία επικράτησε 2-0 του Μεξικού στη Σαμάρα και εξασφάλισε το εισιτήριο για την οκτάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 της Ρωσίας.

Τα γκολ του Νεϊμάρ στο 51΄ και του Φιρμίνο στο 88΄ έστειλαν τη «σελεσάο» για έβδομη διαδοχική διοργάνωση στα προημιτελικά και επέκτειναν αντίστοιχα το αρνητικό σερί της «Ελ Τρι», που μετρά επτά συνεχόμενους αποκλεισμούς στη φάση των «16».

Επόμενο εμπόδιο για τους Νοτιοαμερικανούς, την Παρασκευή 6/7, θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης Βέλγιο-Ιαπωνία. Από την αναμέτρηση αυτή θα απουσιάσει ο Κασεμίρο, ο οποίος δέχθηκε κίτρινη κάρτα, συμπληρώνοντας δύο μέχρι στιγμής στη διοργάνωση.
Διαιτητής: Τζανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Κίτρινες κάρτες: Φιλίπε Λουίς (43΄), Κασεμίρο (59΄, χάνει τον προημιτελικό) – Αλβαρες (38΄), Ερέρα (55΄), Σαλσέδο (77΄), Γκουαρδάδο (90΄+)

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τιτέ): Άλισον, Φάγκνερ, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Φιλίπε Λουίς, Κασεμίρο, Παουλίνιο (80΄ Φερναντίνιο), Γουίλιαν (90+1΄ Μαρκίνιος), Κουτίνιο (86΄ Φιρμίνο), Νεϊμάρ, Ζεσούς

ΜΕΞΙΚΟ (Χουάν Κάρλος Οσόριο): Οτσόα, Γκαγιάρδο, Αγιάλα, Σαλσέδο, Αλβαρες (55΄ Ντος Σάντος), Γκουαρδάδο, Ερέρα, Μαρκές (46΄ Λαγιούν), Λοσάνο, Βέλα, Ερνάντες (60΄ Χιμένες)