Μουσικά εργαστήρια για παιδιά, θεατρικό παιχνίδι, μουσική, αναγνώσεις και πολλά βιβλία θα περιλαμβάνει η γιορτή που διοργανώνουν οι εκδόσεις Νεφέλη την Παρασκευή 6 Ιουλίου, στο αίθριο του Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου).

Με το σύνθημα «Αυτό το αυτό το καλοκαίρι διαβάζουμε περισσότερο», η γιορτή θα ξεκινήσει στις 17:00 και μέχρι τις 19:00 θα γίνουν δωρεάν εργαστήρια για παιδιά. Τα παιδιά θα μάθουν να διαβάζουν τις πρώτες τους νότες στα εργαστήρια μουσικής με τίτλο «Μια ιστορία θα σας πω «Μέσα απ’ το τραγούδι»» (για παιδιά 6-9 ετών), με τη Φανή Μώραλη, δασκάλα και συγγραφέα, μαζί με τη Γιώτα Τηγανούρια, της μεθόδου εκμάθησης της μουσικής γραφής και ανάγνωσης «Μέσα απ’ το τραγούδι» (Νεφέλη, 2011).
Τις ίδιες ώρες θα γίνει θεατρικό παιχνίδι και αναγνώσεις με τον ηθοποιό και εκπαιδευτικό Πέτρο Σπυρόπουλο, πάνω σε βιβλία του «Τσαλαπετεινού» (για νήπια και παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού).
Από τις 20:00 και μέχρι αργά τη νύχτα, η βραδιά θα συνεχιστεί με μουσική και αναγνώσεις. Ξεκινώντας από πολύ παλιά live με τον Δημήτρη Κούντουρα και τη μουσική των τροβαδούρων, αργότερα θα αναλάβει τα deck ο Στέφανος Τσιτσόπουλος και από το μικρόφωνο θα περάσουν γνωστοί συγγραφείς και φίλοι του εκδοτικού οίκου για να μοιραστούν με όλους αγαπημένα τους αποσπάσματα από βιβλία της Νεφέλης.
Παράλληλα θα γίνεται μπαζάρ βιβλίων, από τις 17:00 ως τις 24:00. Με εξαίρεση τους τίτλους που υπάγονται στην ενιαία τιμή, θα διατεθούν εκατοντάδες επιλεγμένοι τίτλοι του εκδοτικού οίκου με έκπτωση 50% και πολλές δεκάδες άλλοι των οποίων η έκπτωση θα φτάνει μέχρι και 90%. Δημοφιλείς τίτλοι, ταλαιπωρημένοι από επιστροφές, είτε ολοκαίνουρια βιβλία που δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη εμπορική κίνηση θα προσφέρονται δωρεάν.
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για τα εργαστήρια απαιτείται δήλωση συμμετοχής με email στο: ergastiria-nefeli@fairead.com