«Σκιές» για το μέλλον τους στην εθνική Σερβίας άφησαν ο Αλεξάνταρ Κολάροφ και ο Νεμάνια Μάτιτς, μετά τον αποκλεισμό των «πλάβι» από τους «16» του Μουντιάλ. Οι δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από το διεθνές προσκήνιο, επικαλούμενοι πάντως διαφορετικούς λόγους.

«Θα μιλήσω με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας για το αν με βλέπουν στην εθνική ομάδα. Αν δεν μπορώ να συνεισφέρω σε αυτό που χρειάζεται η εθνική, δεν θα φανώ εγωιστής. Θα είναι σκληρό για μένα, αλλά θα μείνω μακριά», δήλωσε ο 32χρονος Κολάροφ, ο οποίος ήταν ο αρχηγός της εθνικής Σερβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Μάτιτς από την πλευρά του υπογράμμισε ότι χρειάζεται ξεκούραση, επισημαίνοντας ότι μέσα στη φετινή σεζόν έπαιξε περισσότερα από 60 ματς, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την εθνική ομάδα. «Εχω «στεγνώσει», τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά. Αν αισθανθώ ότι δεν μπορώ να δώσω το μάξιμουμ, θα αποτραβηχτώ», δήλωσε ο 30χρονος μέσος.

Στη Σερβία, πάντως, φίλαθλοι και Τύπος αποδέχθηκαν τον αποκλεισμό από τη Βραζιλία και σε μεγάλο ποσοστό συμφώνησαν με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Μλάντεν Κρστάιτς, ο οποίος δήλωσε περήφανος για την προσπάθεια και τη μαχητικότητα των παικτών του. Απαντες συμφωνούν άλλωστε ότι η πρόκριση δεν χάθηκε απέναντι στη «σελεσάο», αλλά στο δεύτερο ματς του ομίλου με την Ελβετία, όταν το γκολ του Σακίρι στις καθυστερήσεις ολοκλήρωσε την ανατροπή και υποχρέωσε τους «πλάβι» σε μία ήττα που αποδείχθηκε καθοριστική.