Πάνω από το 4% κινείται το πρωί της Πέμπτης η απόδοση του ελλληνικού 10ετούς ομολόγου, ελαφρώς πιο υψηλά από το κλείσιμο της Τετάρτης (3,95%).
Αναλυτές της αγοράς των ομολόγων, αναφέρουν ότι οι επενδυτές αναζητούν από την περασμένη Παρασκευή ένα σημείο ισορροπίας, καθώς λαμβάνουν θετικά μηνύματα ενώ προσθέτουν ότι ανοίγεται ένας «καθαρός ορίζοντας» για το χρέος έως το 2033.
Ιδιαίτερο ρόλο, σύμφωνα με τους ίδιους, διαδραμάτισε και η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τη S&P.
Εν τω μεταξύ, σε χαμηλό ενός μήνα υποχώρησαν οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων, καθώς η διαμάχη για τη μεταναστευτική πολιτική του κυβερνητικού συνασπισμού εντείνεται, αυξάνοντας τις ανησυχίες για πρόωρες εκλογές στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.
Από την άλλη πλευρά «καλές ημέρες για τα ελληνικά ομόλογα» βλέπει η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung (NZZ). Και αυτό γιατί ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard and Poor’s αναβάθμισε το μακρoπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας από Β σε Β+, με σταθερή προοπτική για το μέλλον.