Βουλή: Αντιπαράθεση για την «φιέστα» του Ζαππείου

«Εμείς πάμε στο Ζάππειο όταν έχουμε να πούμε κάτι, ένα αποτέλεσμα να επιδείξουμε και μια επιτυχία να προβάλλουμε και όχι για να δώσουμε υποσχέσεις»

«Εμείς πάμε στο Ζάππειο όταν έχουμε να πούμε κάτι, ένα αποτέλεσμα να επιδείξουμε και μια επιτυχία να προβάλλουμε και όχι για να δώσουμε υποσχέσεις», ήταν η απάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Ι. Δραγασάκη προς όσους κατηγορούν την κυβέρνηση για «φιέστα» στο Ζάππειο με την ευκαιρία της απόφασης του Eurogroup για το χρέος. Ωστόσο, δεν έπεισε την αντιπολίτευση, η οποία έκανε λόγο για προπαγανδιστική εκστρατεία και θεατρινισμούς.
«Μια φιέστα βάλε – βγάλε την γραβάτα ήταν το Ζάππειο, γιατί η ρύθμιση που πήρατε για το χρέος ήταν απολύτως ανεπαρκής», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Ν. Δένδιας κατά την συζήτηση της επερώτησης της ΝΔ για την πλήρη αποτυχία του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Όπως ανέφερε ο κ. Δένδιας, «ο πρωθυπουργός έλεγε για την επιμήκυνση το 2012 ότι ήταν το μακρύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε». «Πώς έγινε τώρα πηγή αναζωογόνησης του έθνους;», διερωτήθηκε, ενώ χαρακτήρισε «νέα παραμύθια του Άντερσεν» το πρόγραμμα με το οποίο εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ το φθινόπωρο του 2015.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Αν. Λοβέρδος σε υψηλούς τόνους είπε ότι «ο ελληνικός λαός έχει μεταβληθεί σε ακούσιο θεατή μιας φιέστας που έστησε η κυβέρνηση για να καλύψετε την αποτυχία της στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου του 2018». Και σημείωσε ότι η συμφωνία «στην ουσία της είναι μια επαχθής συμφωνία αφού προβλέπει μεγάλα βάρη, διαρκή εποπτεία και θυσίες για τον ελληνικό λαό για εξαιρετικά μακρά από πολιτικής και βιολογικής απόψεως χρονική περίοδο». «Πόθεν αρύεσθε το πολιτικό αλλά και το ηθικό δικαίωμα να επικοινωνείτε στον ελληνικό λαό το παραμύθι, το μύθο, την φενάκη του τέλους της μνημονιακής εποχής και της καθαρής εξόδου;», διερωτήθηκε, ενώ παραφράζοντας έναν Άγγλο πολιτικό είπε με αφορμή το Ζάππειο: «Το τίποτε με ό,τι και αν ενδυθεί ή επενδυθεί πάλι τίποτε είναι».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.