Ο τερματοφύλακας της Ισλανδίας και MVP της αναμέτρησης με την Αργεντινή, Χάνες Χάλντορσον, μίλησε για την απόκρουση του πέναλτι που εκτέλεσε ο Λιονέλ Μέσι στο 64ο λεπτό, λέγονταςπως ήταν καλά διαβασμένος, ενώ μπήκε και στο μυαλό των Αργεντινών έχοντας μελετήσει ακόμη και το πως ο ίδιος αντιδρούσε στα πέναλτι μέχρι σήμερα.

«Ελπίζω να αποδειχτεί η απόκρουσή μου στο πέναλτι του Μέσι σημαντική για εμάς στην προσπάθεια επίτευξης του στόχου μας για πρόκριση. Είχα κάνει «homework», είχα δει σε βίντεο πολλές εκτελέσεις πέναλτι του Μέσι κι επίσης είχα εξετάσει πως συμπεριφερόμουν εγώ σε προηγούμενα πέναλτι.

Προσπάθησα να μπω στο μυαλό τους, να προβλέψω πως θα σκεφτόντουσαν εκείνοι όσον αφορά εμένα. Νομίζω πως οι παίκτες της Αργεντινής αισθανόντουσαν λίγο απογοητευμένοι που δεν μπορούσαν να προσπεράσουν στο σκορ, ενώ ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς πως πετύχαμε μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα την ισοφάριση. Νομίζω πως το πλάνο αγώνα που είχαμε ετοιμάσει δούλεψε στην εντέλεια».

Την επόμενη μέρα κοιτά ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αργεντινής, Χόρχε Σαμπάολι, όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου, μετά το δυσάρεστο για την «αλμπισελέστε» με την Ισλανδία, 1-1, στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου. «Ετσι είναι το ποδόσφαιρο,» εξήγησε για το χαμένο πέναλτι του σούπερσταρ της Αργεντινής, Λιονέλ Μέσι.

Ο Χόρχε Σαμπάολι, τόνισε: «Θα πρέπει να βρούμε μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών όσο προχωρά η διοργάνωση. Ο όμιλός μας είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Οι συνθήκες γύρω από το χαμένο πέναλτι και το λάθος του Λίο (σ.σ Μέσι)… είναι μόνο στατιστική, ανήκει πλέον στο παρελθόν. Το ποδόσφαιρο είναι έτσι. Πρέπει να φανούμε δυνατοί ως ομάδα, να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και να ξέρουμε πως διαθέτουμε τα εργαλεία για να νικήσουμε οποιονδήποτε».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ισλανδίας, Χέϊμιρ Χάλγκριμσον, επισήμανε: «Αυτή η εμφάνιση αποτελεί μία μεγάλη επιτυχία για την Ισλανδία. Πιστεύω ακράδαντα πως η Αργεντινή θα φτάσει πολύ… μακριά σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Γι’ αυτό και το 1-1 αποτελεί φανταστικό αποτέλεσμα για εμάς.

Δεν μπορούσαμε να τους δώσουμε πολύ χώρο, γνωρίζοντας το ταλέντο που διαθέτουν. Αλλά αν και δημιούργησαν κάποιες καλές ευκαιρίες, το ίδιο ισχύει και για εμάς. Στόχος μας ήταν να εκμεταλλευτούμε το χώρο πίσω τους περισσότερο απ’ ότι πράξαμε – αλλά αυτό είναι δύσκολο να το κάνεις όταν δεν έχεις την κατοχή της μπάλας.