Αύξηση πωλήσεων 19,8% στα 106,66 εκατ. ευρώ κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο του 2018 η εταιρεία επαγγελματικής ψύξης και παραγωγής υαλουργικών προϊόντων Frigoglass, σύμφωνα με τα μη ελεγμένα οικονομικά στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία.
Το πρώτο τρίμηνο του 2018, τα κέρδη ebitda ενισχύθηκαν κατά 37,9% στα 13,129 εκατ. ευρώ, ενώ οι καθαρές ζημίες από συνεχιζόμενες δραστηριότητες περιορίστηκαν στα 2,246 εκατ. ευρώ από 10,443 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους και οι ζημίες από μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες στο 1,425 εκατ. ευρώ από 1,782 εκατ. ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες υποχώρησε στα 229,8 εκατ., σε σύγκριση με 330,1 εκατ. τον Μάρτιο του 2017.
Η μείωση αυτή αντικατοπτρίζει την ανταλλαγή δανεισμού με μετοχές της εταιρείας, τη διαγραφή δανεισμού και την αποπληρωμή του δανείου της Boval ως αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης της κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης τον Οκτώβριο του 2017.
Ο κύριος Νίκος Μαμουλής, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigοglass, σχολίασε:
«Πραγματοποιήσαμε ένα δυναμικό ξεκίνημα για το 2018, που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας για ανάπτυξη των πωλήσεων και βελτίωση του περιθωρίου EBITDA κατά τη διάρκεια του τριμήνου.
Συνεχίζουμε να υλοποιούμε τις στρατηγικές μας προτεραιότητες, με στόχο την επιστροφή σε κερδοφόρα ανάπτυξη. Εστιάζουμε στη διατήρηση της ανάπτυξής μας, βασιζόμενοι και στις εκτιμήσεις για σταδιακή βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος σε σημαντικές αγορές που δραστηριοποιούμαστε».
Η εταιρεία αναμένει ανάπτυξη πωλήσεων στο σύνολο του 2018, καθώς όπως αναφέρει «σε ένα μακροοικονομικό περιβάλλον που βελτιώνεται οι βασικοί πελάτες ενισχύουν την παρουσία τους στην αγορά μέσω αυξανόμενων επενδύσεων σε επαγγελματικά ψυγεία». Στον κλάδο Υαλουργίας, λόγω των ευνοϊκών τάσεων στην αγορά αναψυκτικών, αναμένεται περαιτέρω ανάπτυξη των πωλήσεων γυάλινων φιαλών και πλαστικών κιβωτίων στη Νιγηρία.
Επίσης, στον κλάδο Υαλουργίας, η ανάπτυξη του όγκου πωλήσεων και οι πρωτοβουλίες αύξησης τιμών αναμένεται να επηρεάσουν θετικά τα περιθώρια κέρδους το 2018.
Η εκτίμησή για το ύψος των κεφαλαιακών δαπανών παραμένει αμετάβλητη στα 29 εκατ.ευρώ.