Το Δεκαράκι παρουσιάζει την πρώτη οικογένεια μονοποικιλιακών αποσταγμάτων, δίνοντας με αυτό τον τρόπο νέα διάσταση ποιότητας στο τσίπουρο. Ετσι, δίπλα από το Μοσχάτο Τυρνάβου, το Τσίπουρο Δεκαράκι καλωσορίζει δύο νέα μονοποικιλιακά αποστάγματα, τη Μαλαγουζιά και το Ροδίτη. Οπως και το Δεκαράκι Μοσχάτο, έτσι και τα δύο νέα αποστάγματα, χαρακτηρίζονται από το ξεχωριστό άρωμα και τη γεύση της ποικιλίας από την οποία προέρχονται. Πρόκειται για αποστάγματα στεμφύλων αποκλειστικά από τις ποικιλίες Μαλαγουζιά και Ροδίτης. Ποικιλιών με ξεχωριστές γεύσεις, διαφορετικές αρωματικές ιδιότητες, αλλά αδιαμφισβήτητα, εξαιρετική ποιότητα. Σε κάθε Μονοποικιλιακό τσίπουρο Δεκαράκι, Μοσχάτο, Μαλαγουζιά και Ροδίτης, τα ξεχωριστά αρώματα των ποικιλιών, καθώς και η αδιαμφισβήτητη ποιότητα τους ενισχύονται από την πολλαπλή επαναπόσταξη.
Παράλληλα, η τέχνη στα «κοψίματα» -δηλαδή ποιό μέρος της καρδιάς του αποστάγματος απομονώνεται και επαναποστάζεται σε κάθε τμήμα της πολλαπλής επαναπόσταξης- τελειοποιεί το προϊόν και δημιουργεί ανώτερης ποιότητας αποστάγματα. Παράγονται χωρίς γλυκάνισο και με αλκοολικό βαθμό 40% Vol.

Δεκαράκι Μοσχάτο, το εκρηκτικό
Το πρώτο μονοποικιλιακό τσίπουρο που αποτελεί προϊόν απόσταξης μόνο από Μοσχάτο Τυρνάβου, λαμβάνοντας έτσι στο μέγιστο τα ποιοτικά και αρωματικά χαρακτηριστικά της εκλεκτής αυτής ποικιλίας που αποτελεί το «μυστικό» της φήμης του τσίπουρου Τυρνάβου. Εχει διακριτό, αρωματικό χαρακτήρα που χαρίζει μια εκρηκτική απόλαυση γεύσης.

Πως να το απολαύσετε
Πίνεται δροσερό, στους 10°C, και συνοδεύεται άριστα από εκλεκτούς τυρναβίτικους -και όχι μόνο- μεζέδες. Απολαύστε το παρέα με μανούρι ψητό, παραδοσιακές πίτες με κίτρινα τυριά, τηγανιές και φυσικά με πικάντικους κρεατικούς μεζέδες όπως απάκι και λουκάνικο, καθώς και με καλομαγειρεμένα ψητά με σάλτσες.

Με τη ματιά ενός γευσιγνώστη
Οψη: Καθαρό, κρυστάλλινο, άχρωμο με πυκνά δάκρυα που κατεβαίνουν με μέτρια ταχύτητα.
Αρωμα: Καθαρό, έντονο, χωρίς παλαίωση, αρώματα που θυμίζουν σύκο, σταφίδα, καρύδι, τριαντάφυλλο και γαρύφαλλο.
Γεύση: Ξηρό, ζεστό, με πλούσιο σώμα. Η γεύση του θυμίζει σύκο, σταφίδα, καρύδι, αχλάδι, περγαμόντο, τριαντάφυλλο και γαρύφαλλο. Απόσταγμα ισορροπημένο, πολύπλοκο, με μακρά επίγευση.


Δεκαράκι Μαλαγουζιά, η αρχοντική

Παράγεται μόνο από Μαλαγουζιά σταφύλι και διακρίνεται για τον ιδιαίτερο, κομψό, ανθικό αρωματικό του χαρακτήρα. Στη δεκαετία του ‘70, η ποικιλία κινδύνεψε να εξαφανιστεί. Σήμερα πλέον, μέσω πολλών προσπαθειών η Μαλαγουζιά έχει επιστρέψει στα ποτήρια μας, αποκτώντας αυτόν τον δυσεύρετο χαρακτήρα που την κάνει τόσο μοναδική. Πρόκειται για λευκή ποικιλία σταφυλιών και μάλιστα πολύ ευαίσθητη. Αυτά τα λεπτά και κομψά αρώματα αναδεικνύονται άψογα με την πολλαπλή επαναπόσταξη στους παραδοσιακούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες, δίνοντας ένα απόσταγμα φίνο και εκλεκτό.

Πως να το απολαύσετε
Πίνεται δροσερό, στους 10°C, και συνοδεύεται άριστα από νόστιμα ξινά ή λιπαρά πιάτα. Απολαύστε το ευχάριστα με θαλασσινά και ψάρια σχάρας. Δοκιμάστε επίσης να το απολαύσετε με καπνιστά, παστά ψάρια, αρωματισμένα με λεμόνι.

Με τη ματιά ενός γευσιγνώστη
Οψη: Καθαρό, κρυστάλλινο, άχρωμο με πυκνά δάκρυα που κατεβαίνουν με μέτρια ταχύτητα.
Αρωμα: Καθαρό, έντονο, αρώματα που θυμίζουν εσπεριδοειδή, λευκά λουλούδια, ροδάκινο και βερίκοκο, μέλι, λεμόνι και πράσινο μήλο.
Γεύση: Μέτριο σώμα, με μέτρια προς υψηλή οξύτητα. Ξηρό, ζεστό, με πλούσιο σώμα που η γεύση του θυμίζει εσπεριδοειδή, λευκά λουλούδια όπως γαρδένια, γιασεμί, αγιόκλημα καθώς και νότες από μέλι, λεμόνι, πράσινο μήλο, ροδάκινο και βερίκοκο. Απόσταγμα ιδιαίτερα ανθικό, με αρώματα που μεγεθύνονται στο στόμα και επιμένουν στην επίγευση.

Δεκαράκι Ροδίτης, ο αρμονικός
Παράγεται μόνο από Ροδίτη σταφύλι και ξεχωρίζει για τα λεμονάτα και φρουτώδη αρώματά του. Ο αρμονικός του χαρακτήρας γίνεται αισθητός από την πρώτη γουλιά, κάτι που τον κάνει εξαιρετικό σύντροφο σε κάθε περίσταση. Το απόσταγμα Ροδίτη ενώ προέρχεται από μία ποικιλία σχετικά ήπια αρωματικά, με την απόσταξη ο αρωματικός της χαρακτήρας εξελίσσεται και ενδυναμώνεται. Το Δεκαράκι από την εξαιρετική ποικιλία Ροδίτης (Αλεπού), ξεχωρίζει για την ισορροπία στα αρώματα του τσίπουρου.

Πως να το απολαύσετε
Πίνεται δροσερό, στους 10°C, και συνοδεύεται άριστα από κάθε φύσεως μεζέ, καθώς προσφέρει αμέτρητους συνδυασμούς με φαγητό. Απολαύστε το παρέα με τηγανητά, μαριναρισμένα θαλασσινά, ελαφριές σαλάτες, αλοιφές, καθώς και με φίνα ψητά της ώρας.

Με τη ματιά ενός γευσιγνώστη
Οψη: Καθαρό, κρυστάλλινο, άχρωμο με πυκνά δάκρυα που κατεβαίνουν με μέτρια ταχύτητα.
Αρωμα:Ήπιος αρωματικός χαρακτήρας, αρώματα μελιού (πετιμέζι), λεμονιού, μπανάνας.
Γεύση: Ελαφρύ προς μέτριο σώμα, δροσιστική οξύτητα.H γεύση του θυμίζει μέλι (πετιμέζι), λεμόνι και μπανάνα. Απόσταγμα ξηρό με στρογγυλή, γεμάτη και μαλακή γεύση.