Συμφωνήθηκαν με τις τράπεζες οι αναχρηματοδοτήσεις δανείων της ΔΕΗ ύψους 1,3 δισεκ. ευρώ που λήγουν τον Μάιο του επομένου έτους.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Μανώλης Παναγιωτάκης μιλώντας πριν λίγο στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων, οι όροι έχουν «κλειδώσει».
Η συμφωνία, η οποία προβλέπει πρόσθετους όρους και διασφαλίσεις (λόγω της οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ΔΕΗ), σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται σύντομα να επικυρωθεί, πρώτα από τις επιτροπές έγκρισης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών για να ακολουθήσει η υπογραφή με τη ΔΕΗ.
Επιπλέον, όπως τόνισε ο κ. Παναγιωτάκης, υπήρξε συμφωνία και για γραμμή χρηματοδότησης, ύψους 175 εκατ. ευρώ, κονδύλι που θα παρέχει στην εταιρεία την απαραίτητη ρευστότητα. Όπως τόνισε το συγκεκριμένο ποσό, θα χρησιμοποιηθεί εάν κριθεί απαραίτητο τον επόμενο χρόνο, πιθανώς για την αποπληρωμή δόσης του ομολογιακού δανείου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, η ΔΕΗ προετοιμάζεται να βγεί εντός του 2018 στις αγορές προς άντληση κεφαλαίων.