Η Bayer θα εξαφανίσει την επωνυμία Monsanto

Το πράσινο φως από όλες τις εποπτικές αρχές εξασφάλισε τη Δευτέρα ο γερμανικός όμιλος χημικών και φαρμάκων

Το πράσινο φως από όλες τις εποπτικές αρχές εξασφάλισε τη Δευτέρα ο γερμανικός όμιλος χημικών και φαρμάκων Bayer για την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας σπόρων και λιπασμάτων Monsanto αντί 63 δισ. δολαρίων. Ο επιχειρηματικός γάμος θα εξαφανίσει την επωνυμία Monsanto από τον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη, έπειτα από 117 χρόνια παρουσίας σ’ αυτόν.
«Η Bayer θα είναι η μοναδική επωνυμία της ενοποιημένης εταιρείας. Η Monsanto θα πάψει πλέον να αποτελεί εταιρική επωνυμία. Τα προϊόντα της Monsanto θα διατηρήσουν τις επωνυμίες τους και θα ενταχθούν στον κατάλογο των επωνυμιών της Bayer», ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία.
Η συμφωνία συγχώνευσης των δύο κορυφαίων εταιρειών –η Monsanto είναι η κορυφαία σε πωλήσεις στον κλάδο της –αναμένεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη Πέμπτη.
Την Κυριακή, μετά την εξασφάλιση της έγκρισης της τελευταίας αντιμονοπωλιακής αρχής στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Bayer ανακοίνωσε μια αύξηση κεφαλαίου 6 δισ. ευρώ, κίνηση που θεωρείται ως ο ακρογωνιαίος λίθος για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας.
Για την ώρα οι αυτόνομα εισηγμένες σε αγορές της Ινδίας θυγατρικές των δύο εταιρειών, Bayer CropScience Ltd. και Monsanto India Ltd., θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως ανεξάρτητες εταιρείες, σημειώνεται στην ανακοίνωση της Bayer.
«Η συμφωνία Bayer-Monsanto είναι μία από τις μείζονες αμερικανογερμανικές συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων και λαμβάνει χώρα σε μια χρονική συγκυρία που δεν ευνοεί τους διασυνοριακούς επιχειρηματικούς γάμους, λόγω της έντονης κριτικής που ασκεί ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για το γερμανικό εμπορικό πλεόνασμα έναντι των ΗΠΑ», μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Στην ουρά για να εξασφαλίσουν την έγκριση των εποπτικών αρχών και να ενοποιηθούν βρίσκονται οι τηλεπικοινωνιακές T-Mobile US (θυγατρική της Deutsche Telekom) και η Sprint αντί 26 δισ. δολαρίων, και επίσης οι παραγωγοί βιομηχανικών αερίων Linde και Praxair.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.