Τα σχέδια της Ρούπα για επιθέσεις σε πολιτικούς και επιχειρηματίες

Τα άγνωστα σημειώματα με ονόματα ελλήνων πολιτικών αλλά και γνωστών επιχειρηματιών, για ληστρικές επιθέσεις σε τράπεζες και άλλες ένοπλες επιθέσεις, που βρέθηκαν προ μερικών μηνών σε κρησφύγετο της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής».

Τα άγνωστα σημειώματα με ονόματα ελλήνων πολιτικών αλλά και γνωστών επιχειρηματιών, για ληστρικές επιθέσεις σε τράπεζες και άλλες ένοπλες επιθέσεις, που βρέθηκαν προ μερικών μηνών σε κρησφύγετο της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής». Στα σχεδιαγράμματα αυτά παρουσιάζονται οι σχεδιασμοί και οι μεθοδικές καταγραφές του δραστήριου μέλους του «Επαναστατικού Αγώνα», όπου εκτός των άλλων καταγράφονται και αναλυτικά δρομολόγια οχημάτων κοντά σε δικαστικά κτίρια της Αθήνας.
Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες αναδεικνύονται νέα στοιχεία για τις σχέσεις μελών ενόπλων οργανώσεων την περίοδο 2016-2017 και διευκρινίζονται «θολά» σημεία πολλών επιθέσεων. Ωστόσο τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν φόβους ότι ίσως τις επόμενες ημέρες υπάρξει «χτύπημα» από τις οργανώσεις «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» και «Επαναστατική Αυτοάμυνα» που συνεχίζουν τη δράση τους.
Η Πόλα Ρούπα συνελήφθη το πρωί της 5ης Ιανουαρίου 2017 στο διαμέρισμα διπλοκατοικίαςστην οδό Ζαΐμη στην Ηλιούπολη, περίπου δυόμισι χρόνια μετά τη σύλληψη του συντρόφου της Νίκου Μαζιώτη στο Μοναστηράκι. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., που προχώρησε στη σύλληψή της, στη διάρκεια της μεγάλης φυγής της είχε οργανώσει δύο ληστείες τραπεζών στη Μαλεσίνα και στο Γενικό Κρατικό Αθήνας, ενώ είχε προχωρήσει, τον Φεβρουάριο του 2016, σε αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου στόχευε να παραλάβει μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» και των «Πυρήνων». Στα σημειώματα που παρουσιάζονται τώρα αποκαλύπτεται η καθημερινότητα του μέλους του «Επαναστατικού Αγώνα» και συνεργών του. Εντόπιζε τράπεζες, οχήματα κ.λπ. που θα «απαλλοτρίωνε», ενώ συγκέντρωνε στοιχεία για τις κινήσεις και τα καταλύματα επιχειρηματιών αλλά και τα αυτοκίνητα με τα οποία κινούνταν πολιτικά πρόσωπα.
Σημειώνεται ακόμη ότι, σύμφωνα με σχετικά πρόσφατα πορίσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, ύστερα από εξέταση κλειδιών που βρέθηκαν στο κρησφύγετο της Πόλας Ρούπα αλλά και γραφολογικές εξετάσεις, προέκυψε ότι υπήρχε συνεργασία της με τον 28χρονο Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου στο εγχείρημα απόδρασης μελών του «Επαναστατικού Αγώνα» και των «Πυρήνων» από τις φυλακές Κορυδαλλού. Ο Κ. Γιαγτζόγλου κατηγορήθηκε αργότερα για το ανέλεγκτο από την ΕΛ.ΑΣ. δέμα-βόμβα που προκάλεσε τον Μάιο του 2017 τον τραυματισμό του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου.
Τα νεότερα αυτά ευρήματα προσδιορίζουν –σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. –τις σχέσεις ενόπλων οργανώσεων αλλά και τις διασυνδέσεις μεταξύ αναρχικών. Ωστόσο τα συγκεκριμένα στοιχεία έρχονται σε μια περίοδο που τα περισσότερα από τα μέλη των «Πυρήνων», του «Επαναστατικού Αγώνα» και άλλων οργανώσεων είναι κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού και υπάρχουν έντονες διαμάχες και συγκρούσεις μεταξύ τους.
Παράλληλα, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι τα συγκεκριμένα ευρήματα δημιουργούν νέα δεδομένα εν όψει της δίκης που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο για την προσπάθεια απόδρασης από τον Κορυδαλλό. Και αυτό γιατί η συγκεκριμένη δίκη και οι νέες ποινικές εκκρεμότητες σημαντικών μελών των «Πυρήνων» φαίνεται να δημιουργούν νέα εμπόδια στην προσπάθειά τους να παίρνουν εκπαιδευτικές άδειες από τις φυλακές Κορυδαλλού. Επιπλέον σε εξέλιξη είναι η έρευνα από τις δικαστικές αρχές για τον τρόπο χρηματοδότησης του Γιαγτζόγλου μέσω καταθέσεων σε τραπεζικό λογαριασμό που είχε δημιουργήσει με πλαστή ταυτότητα.
Ηδη για την υπόθεση αυτή κατηγορούνται 28 άτομα (κυρίως συγγενείς κρατουμένων, διακινητές ναρκωτικών, αλλά και γνωστός μπράβος της Αθήνας). Επιπλέον οι υποψίες για ρόλο συντονιστή στη χρηματοδότηση του 28χρονου στρέφονται και σε κρατούμενο με ποινική και όχι μόνο δράση σε Αθήνα αλλά και επαρχία (έχει κατηγορηθεί και για ανθρωποκτονία). Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή η τακτική χρηματοδότησης κρατουμένων που επιχειρούσαν να ελέγξουν το παρεμπόριο κινητών, ποτών, άδειες κ.λπ. στις φυλακές Κορυδαλλού ήταν ευρύτερη και τα συνολικά ποσά που διακινούνταν, ανάμεσα σε εκατοντάδες πρόσωπα, υπερέβαιναν τα 120.000 ευρώ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.