Ελληνική ταινία
«Ο Θησαυρός»
ΑΝΤ1, 21.00
Μετά τα ριμέικ κλασικών κωμωδιών του ελληνικού σινεμά οι «Γαμπροί της Ευτυχίας» και «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός», ο σκηνοθέτης Στράτος Μαρκίδης φέρνει στη μεγάλη οθόνη την κωμωδία των Τσιφόρου – Βασιλειάδη «O Θησαυρός», σε σενάριο Δημήτρη Αποστόλου, δίνοντας νέα πνοή στο κλασικό έργο. Η σύγχρονη ιστορία εξελίσσεται σε ένα παραθαλάσσιο χωριό της Κρήτης. Η –προσφάτως –χήρα Θεώνη Κανελοπιπεράκη (Ελισάβετ Κωνσταντινίδου) μένει στον χρεοκοπημένο ξενώνα της στην Κρήτη και προσπαθεί να αντεπεξέλθει στα χρέη που της άφησε ο μακαρίτης (Σπύρος Φωκάς). Τα δωμάτια όμως δεν ενοικιάζονται ιδιαίτερα εύκολα. Ετσι, μαζί με την ανιψιά της, τη Λουκία (Φαίη Ξυλά), σκαρφίζονται ένα τέχνασμα και διαδίδουν πως στην πανσιόν ο μακαρίτης έχει κρύψει έναν θησαυρό. Πολύ γρήγορα η πανσιόν γεμίζει από θησαυροθήρες που με διάφορες δικαιολογίες ζητούν να νοικιάσουν ένα δωμάτιο.


Ξένη σειρά
«Μετά τον Εσκοµπάρ: Κωδικό όνοµα JJ»
ΕΡΤ2, 23.40
Ο Ουρέγο σκηνοθετεί τον θάνατό του και πλέον είναι ελεύθερος. Η Μόνικα δολοφονείται με διαταγές του Ρομέρο και ο JJ κυκλοφορεί το βιβλίο «Η ζωή πίσω από τα κάγκελα», γεγονός το οποίο εκμεταλλεύεται για να μεγαλώσει την παράνομη επιχείρησή του.


Ξένη ταινία
«Spy» STAR, 22.00
Η Σούζαν Κούπερ είναι μία φιλήσυχη αναλύτρια της CIA, που κάνει κυρίως δουλειά γραφείου και ταυτόχρονα ο αφανής ήρωας πίσω από τις πιο επικίνδυνες αποστολές της Υπηρεσίας. Αλλά όταν ο συνεργάτης της εξαφανίζεται και ένας ακόμη κορυφαίος πράκτορας βρίσκεται σε κίνδυνο, η Σούζαν δηλώνει εθελοντικά συμμετοχή σε μια μυστική αποστολή. Η απρόβλεπτη πράκτορας πρέπει τώρα να αφήσει πίσω το ήσυχο γραφείο της και να εισχωρήσει στον κόσμο ενός θανάσιμου εμπόρου όπλων, έτσι ώστε να αποτρέψει μια παγκόσμια καταστροφή. Πρωταγωνιστούν οι Τζέισον Στέιθαμ, Μελίσα Μακ Κάρθι, Τζουντ Λο, Ρόουζ Μπάιρν. (ΗΠΑ, 2015,110′)

HeliosPlus