H κυβέρνηση υπογράφοντας το 4ο μνημόνιο αποδέχεται τα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% έως το 2022 τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

Μίλησε για ένα σφικτό δημοσιονομικό κοστούμι για τη χώρα, το οποίο όπως είπε, είναι το βαρύ τίμημα της αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ακόμη ότι η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης στο φορολογικό και το ασφαλιστικό, δημιουργούν νέες δημοσιονομικές βόμβες. Οι Έλληνες, πρόσθεσε, χρωστούν 102 δισ στην εφορία, 31 δισ στα ασφαλιστικά ταμεία και 100 στις τράπεζες.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό σύστημα, ανέφερε ότι και σήμερα δεν εξασφαλίζει την αλληλεγγύη και μετατρέπει συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα. Υποστήριξε δε, ότι χρειάζεται μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στον τομέα της συμπληρωματικής σύνταξης .

Δεν θα επιτρέψω να αναπαράγουμε τις παθογένειες του παρελθόντος, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στα μέλη του ΣΕΒ. «Από μία επιχειρηματικότητα χωρίς κανόνες πρέπει να περάσουμε σε μία επιχειρηματικότητα με αξίες».

Δεσμεύτηκε ακόμη για μείωση φόρων και εισφορών αλλά και βελτίωση της ρευστότητας.

Γεροβασίλη: Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει ξανά «λίπος» στο Δημόσιο

Τη δική της απάντηση έδωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη στις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας την Τρίτη στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Σ.Ε.Β. Στην ομιλία του ο κ Μητσοτάκης τόνισε πως το μόνιμο προσωπικό στο Δημόσιο αυξήθηκε κατά 28.000 σύμφωνα με την Απογραφή του Δεκεμβρίου του 2017.

«Επειδή φαντάζομαι ότι απλή αριθμητική ξέρουν στην ΝΔ, συμπεραίνω ότι σκόπιμα προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης να παραπληροφορήσει τους Έλληνες πολίτες. Με μια απλή αναζήτηση βέβαια στην «Απογραφή», ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει ότι το μόνιμο προσωπικό το Δεκέμβριο του 2017 ήταν 566.861, το Δεκέμβριο του 2016, 565.671 και φυσικά τον Δεκέμβριο του 2014, το μόνιμο προσωπικό ήταν 576.856. Δηλαδή το μόνιμο προσωπικό του Δημοσίου (συμπεριλαμβανομένων των Σωμάτων Ασφαλείας, των εκπαιδευτικών, του Κλήρου κ.α.) είναι μειωμένο κατά περίπου 10.000 σε σχέση με την περίοδο που ο κ. Μητσοτάκης ήταν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η ΝΔ στην διακυβέρνηση της χώρας. Σε μια ομιλία στην οποία ανέφερε ότι οι πολίτες θα πρέπει να επωμίζονται και το βάρος μιας ιδιωτικής ασφάλισης, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ξανά τη σκληρή νεοφιλελεύθερη ιδεολογία που θέλει με κάθε τρόπο την συρρίκνωση του δημοσίου τομέα και την εκχώρηση υπηρεσιών του στον ιδιωτικό. Ευτυχώς, ο Πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος παλαιότερα χαρακτήρισε ως «λίπος» «περιττό βάρος» εργαζόμενους του δημοσίου τομέα, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα των απολύσεών του, δεν θα βρεθεί ποτέ στην «ευχάριστη» θέση να υλοποιήσει τα σχέδιά του», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η κ Γεροβασίλη.

Αχτσιόγλου: Ευτυχώς για τους εργαζόμενους της χώρας δεν κυβερνά ο κ. Μητσοτάκης

Επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, απαντώντας στην τοποθέτησή του για τα εργασιακά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι, μιλώντας στη Γ.Σ. του ΣΕΒ, ο κ. Μητσοτάκης ανέπτυξε το σχέδιό του για την εργασία, «το οποίο είναι φτηνοί και απροστάτευτοι εργαζόμενοι σε καθεστώς πλήρους ανασφάλειας», επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, «τοποθετούμενος κυνικά ως η τελευταία γραμμή άμυνας των πιο ακραίων κύκλων των δανειστών, υποστήριξε ότι δεν θα επιτρέψει την αναβίωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά ως «ιδεοληψίες» τη βελτίωση της θέσης και της διαπραγματευτικής ικανότητας των εργαζομένων, ενώ δήλωσε ότι θα ενισχύσει την ιδιωτική ασφάλιση».

«Δυστυχώς, για τους εργαζόμενους της χώρας, τα μέτρα που υποστηρίζει ο κ. Μητσοτάκης, είναι αυτά που εφαρμόστηκαν την περίοδο της διακυβέρνησης του κόμματός του. Ευτυχώς, για τους εργαζόμενους της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης δεν κυβερνά και δεν μπορεί να ανακόψει ούτε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ούτε την αύξηση του κατώτατου μισθού, ούτε την επιβολή της νομιμότητας στην αγορά εργασίας» τόνισε η υπουργός Εργασίας.