ατζέντα

ομιλίες - διαλέξεις

ομιλίες – διαλέξεις
Χρήστος Χατζής στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Ο συνθέτης Χρήστος Χατζής που ζει και εργάζεται στον Καναδά δίνει διάλεξη διανθισμένη με μουσικά παραδείγματα στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στις 31/5, στις 19.00. Είσοδος ελεύθερη.

Λόρδος Μπάιρον και Μεσολόγγι

Διάλεξη με θέμα «Ο λόρδος Μπάιρον στο Μεσολόγγι: η πολιτική σημασία της προσφοράς του στον ελληνικόν Αγώνα» θα δώσει ο Roderick Beaton, καθηγητής στην έδρα Αδαμαντίου Κοραή στη Βυζαντινή και Νεότερη Ελληνική Ιστορία, Γλώσσα και Λογοτεχνία στο King’s College του Λονδίνου, στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Παλιά Βουλή, Σταδίου 13). Τη Δευτέρα 28 Μαΐου, στις 19.30. Η διάλεξη οργανώνεται σε συνεργασία με τη Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, στο πλαίσιο της φωτογραφικής έκθεσης «Μπάιρον + Μεσολόγγι» της Μαρίας Στέφωση που λειτουργεί στον ίδιο χώρο ως τις 31 Μαΐου.

Από το τυπογραφείο στα έδρανα

Το θέμα της διημερίδας που διοργανώνουν η Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών και η Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με τον Σύλλογο Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών έχει τίτλο «Από το τυπογραφείο στα έδρανα και… Το βιβλίο στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες». Πανεπιστημιακοί καθηγητές, διευθυντές σειρών, εκδότες και υπεύθυνοι βιβλιοθηκών θα συζητήσουν τις σχέσεις και τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ της εκδοτικής παραγωγής και των πανεπιστημιακών προγραμμάτων σπουδών στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες. Την Τετάρτη 30 και την Πέμπτη 31 Μαΐου στο Μέγαρο Θεωρητικών Επιστημών (Σόλωνος 57).

Μανώλης Καλομοίρης και Μουσική Βιβλιοθήκη

«Ο Μανώλης Καλομοίρης και η Ελληνική Εθνική Σχολή Μουσικής» είναι το θέμα επιστημονικού μουσικολογικού συμποσίου που θα γίνει στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Ιουνίου, από τις 9.00 π.μ.

οπερα
«Ναμπούκο» στο Ηρώδειο

Η όπερα του Βέρντι «Ναμπούκο» παρουσιάζεται στο Ηρώδειο από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών. Μουσική διεύθυνση: Φιλίπ Ογκέν, σκηνοθεσία: Λέο Μουσκάτο. Στις 1, 3, 6, 8/6. Στις 21.00.

χορος
«Βαβέλ» από την Οκτάνα

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος και το χοροθέατρο Οκτάνα επιστρέφουν στη χορευτική σκηνή της Αθήνας με την παράσταση χορού «Βαβέλ», η οποία θα παρουσιαστεί για τέσσερις βραδιές στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στις 29, 30, 31/5 και 1/6. Στις 21.00.

θεατρο
Αυλαία στο Εθνικό

Απόψε ολοκληρώνονται οι παραστάσεις του Εθνικού «Ψηλά από τη γέφυρα» του Αρθουρ Μίλερ με τον Γιώργο Κιμούλη (Κεντρική – Τσίλλερ), «Ενας στρατιώτης που τον έλεγαν Λαβ» του Ιάσονα Σίγμα (Σκηνή Νίκος Κούρκουλος), καθώς και η «Σαλώμη» του Οσκαρ Γουάιλντ στο Θέατρο Rex Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη». Το έργο «Επαναστατικοί μέθοδοι για τον καθαρισμό της πισίνα σας» της Αλεξάνδρας Κ* στην Πειραματική Σκηνή θα παρουσιάζεται ως τις 17/6.

«Ευαγγελισμός…» συνέχεια

Το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «Ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας» συνεχίζεται ως τις 11 Ιουνίου στο Ξενοδοχείο Μπάγκειον (Πλατεία Ομονοίας 18), σε σκηνοθεσία Θάνου Σαμαρά. Τον μονόλογο ερμηνεύει η Ελλη Τρίγγου. Στις 21.15.

«Γυναίκες» στην Πάτρα

Ολοκληρώνεται απόψε η παράσταση «Γυναίκες» της Γαλάτειας Καζαντζάκη από τον θίασο Αντάμα στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων (στις 21.00). Πέντε γυναίκες, πέντε αδερφές, συνομιλούν, μοιράζονται, συγκρούονται, αλληλεπιδρούν, κάπου στη δεκαετία του ’30. Σκηνοθεσία: Πέρης Μιχαηλίδης. Παίζουν: Βιβή Τάγαρη, Βασιλική Σαραντοπούλου κ.ά.

κινηματογραφος
Χοδορόφσκι στην Ανδόρα

Συνεχίζεται ως την Τετάρτη 30 του μηνός, στον κινηματογράφο Ανδόρα (Σεβαστουπόλεως 117, τηλ. 210-6980.796) το μικρό αφιέρωμα στον χιλιανό σκηνοθέτη Αλεχάντρο Χοδορόφσκι με τις προβολές δύο ταινιών του: «Ο χορός της πραγματικότητας» και «Ποίηση χωρίς τέλος». Θα προβάλλονται με ειδική τιμή εισιτηρίου (γενική είσοδος 5,50 ευρώ και ενιαίο εισιτήριο και για τις δύο ταινίες 8 ευρώ).

Γέλιο και δάκρυ στον Ζέφυρο

Στον Ζέφυρο των Ανω Πετραλώνων (Τρώων 36) το δράμα συνδυάζεται με την κωμωδία μέσα από ένα εναλλακτικό πρόγραμμα τριών ταινιών: το ρουμανικό «Λαουτάρι – Οι Τσιγγάνοι πεθαίνουν από αγάπη» του Εμίλ Λοτιάνου, «Ενας προφήτης, μα τι προφήτης», η κλασική κωμωδία των Μόντι Πάιθον και «Η γυναίκα με τη λεοπάρδαλη», σουρεαλιστική κωμωδία του Χάουαρντ Χοκς (για τις ακριβείς ώρες και ημέρες προβολών τηλεφωνήστε στο 210-3462.677).

φεστιβάλ
Παραμύθια στη Θεσσαλονίκη

Ο Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλκηδόνας διοργανώνει το δεύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Παραμυθιού – Αφήγησης και τον όγδoο Μαραθώνιο Παραμυθιού. Στην αίθουσα του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκηδόνας στις 31 Μαΐου και 1, 2, 3 Ιουνίου 2018. Είσοδος ελεύθερη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.