Η μοναδική διεθνής ελληνική αθλητική διοργάνωση που διεξάγεται σε ετήσια βάση για σχεδόν επτά δεκαετίες, το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη ράμπα της αφετηρίας την Παρασκευή 1 Ιουνίου.
Ο αγώνας, που αποτελεί τον 3ο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, καθώς και του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλι Χώματος και Ιστορικών, θα επιστρέψει εφέτος στη φυσική του θέση εκκίνησης: κάτω από την Ακρόπολη.
Μαζί με την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, συνδιοργανωτές του αγώνα είναι ο κεντρικός χορηγός ΕΚΟ, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, και ο Δήμος Λαμιέων που θα φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Εκθεσης Λαμίας για μία ακόμα χρονιά το κέντρο του αγώνα.

Τριήμερος αγώνας και Υπερειδική

Το Ράλι Ακρόπολις έχει εφέτος αναβαθμιστεί με την προσθήκη και τρίτης ημέρας, της Παρασκευής 1ης Ιουνίου. Μετά την πανηγυρική εκκίνηση στη σκιά του Παρθενώνα στις 11 το πρωί, περιλαμβάνει μια Υπερειδική Διαδρομή στον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου, στις 15.26. Το εγχείρημα της αγωνιστικής διαδρομής στο εσωτερικό του οβάλ του Ιπποδρόμου επιστρέφει ύστερα από 11 χρόνια, καθώς είχε διεξαχθεί με επιτυχία το 2007.
Το ίδιο απόγευμα τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην κλασική και αρκετά δημοφιλή Ειδική Διαδρομή του παρελθόντος στο πεδίο βολής της Θήβας, στις 17.29, προτού οδεύσουν στη Λαμία για τη διανυκτέρευση.
H επόμενη ημέρα, το Σάββατο 2 Ιουνίου, είναι εκείνη με τη μεγαλύτερη αγωνιστική δραστηριότητα, με 123,76 αγωνιστικά χιλιόμετρα από τα συνολικά 379,94 της ημέρας. Τα πληρώματα, ξεκινώντας από τις 10.48, θα κάνουν τις Ειδικές Διαδρομές «Νέα Αμφισσα», «Δροσοχώρι» και «Παλαιοχώρι-Μενδενίτσα», θα επιστρέψουν στη Λαμία για το μεσημεριανό σέρβις και θα επαναλάβουν τις ίδιες Ειδικές το απόγευμα. Η τελευταία εξ αυτών θα ξεκινήσει στις 17.44.
Αντίστοιχα, η Κυριακή 3 Ιουνίου περιλαμβάνει δύο Ειδικές Διαδρομές, τη Γραμμένη και τη Δίβρη, σε ένα τόξο βόρεια της Λαμίας, πριν από τον τερματισμό στις 15.04 το μεσημέρι στην είσοδο της Πανελλήνιας Εκθεσης Λαμίας.
Υστερα από 867,72 χιλιόμετρα, στα 237,89 των οποίων τα πληρώματα θα οδηγήσουν σε αγωνιστικό ρυθμό, με τουλάχιστον 14 κορυφαίων προδιαγραφών R5 αγωνιστικά αυτοκίνητα, άλλο ένα Ράλι Ακρόπολις θα έχει περάσει στην Ιστορία.

Με 67 συμμετοχές από 17 χώρες

Την ίδια στιγμή, το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις 2018 έχει συγκεντρώσει τις πιο εντυπωσιακές συμμετοχές της πενταετίας που προσμετρά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι (ERC) –η οποία περιλαμβάνει 19 αυτοκίνητα των κορυφαίων προδιαγραφών R5!
Καθώς ο πρωταθλητής και περυσινός νικητής του Ακρόπολις Kajetan Kajetanowicz απουσιάζει εφέτος από το ERC αναζητώντας την τύχη του στο WRC, ο φαντασμαγορικός Alexey Lukyanuk, νικητής των δύο πρώτων εφετινών αγώνων του ERC στις Αζόρες και στα Κανάρια νησιά, θα αντιμετωπίσει τον τρις πρωταθλητή Πορτογαλίας Bruno Magalhaes και μια σειρά εθνικών πρωταθλητών: τον τετράκις πρωταθλητή Ουγγαρίας Norbert Herczig, τον τετράκις πρωταθλητή Σλοβακίας, Πολωνό Grzegorz Grzyb, καθώς και τον πρωταθλητή Πολωνίας Lukasz Habaj. Την ίδια στιγμή, έξι πληρώματα θα κρατήσουν τις σημαίες του Ελληνισμού με αυτοκίνητα προδιαγραφών R5!
Το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, παράλληλα, προσμετρά και στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ράλι Χώματος και Ράλι Χώματος Ιστορικών, συγκεντρώνοντας 25 και 8 συμμετοχές για τον 3ο και τον 1ο εφετινό γύρο του κάθε θεσμού αντίστοιχα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ