Η κυρία Γεννηματά βρέθηκε δίχως να το περιμένει εν μέσω διασταυρούμενων πυρών και για τον …πρώην περιφερειάρχη Π. Ψωμιάδη όταν ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν καταδίκασε τις ύβρεις του για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και την επίθεση εναντίον του. «Αν εγώ είχα πρώην στέλεχος, πρώην περιφερειάρχη και διεκδικητή της ηγεσίας του κόμματος μου, να κάνει δηλώσεις την ώρα του προπηλακισμού και του τραμπουκισμού και να λέει ότι ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης είναι ένα “πολιτικό τραβέλι” και δεν καταδίκαζα αυτή την τοποθέτηση, θα μπορούσα να σταθώ;», είπε ο κ. Τσίπρας, με τον αρχηγό της ΝΔ να του απαντά: «Για τον κ. Ψωμιάδη ρωτάτε τον λάθος άνθρωπο, ρωτήστε την κυρία Γεννηματά, καθώς, από όσο ξέρω, ο ίδιος ψήφισε στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής. Δεν ξέρω ποιον ψήφισε, αλλά ψήφισε», ανέφερε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας ότι ο κ. Ψωμιάδης «δεν έχει καμία σχέση με εμάς εδώ και καιρό». Όμως ο κ. Τσίπρας παρενέβη εκ νέου για του επισημάνει ότι το πρώην «γαλάζιο» στέλεχος πήρε μέρος όχι μόνο στις διαδικασίες εκλογής αρχηγού στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. αλλά και στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ. Μάλιστα με περιπαιχτική διάθεση ο κ. Τσίπρας είπε: «Καταγγέλλω την αδόκιμη επίθεση στην κυρία Γεννηματά για τον Ψωμιάδη. Γιατί ναι μεν ψήφισε στις εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής, αλλά πριν από μια εβδομάδα ψήφισε και στις δικές σας εσωκομματικές εκλογές και έκανε δηλώσεις έξω από το εκλογικό κέντρο»…
Βουλή: Η Φώφη, ο Ζολά, οι εκλογές… και ο Ψωμιάδης
Τα δέκα «κατηγορώ» που απηύθυνε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά κατά της κυβέρνησης ώθησαν την συζήτηση μεταξύ πολιτικών αρχηγών στην Βουλή σε άλλα μονοπάτια.
Τα δέκα «κατηγορώ» που απηύθυνε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά κατά της κυβέρνησης ώθησαν την συζήτηση μεταξύ πολιτικών αρχηγών στην Βουλή σε άλλα μονοπάτια.
Τα δέκα «κατηγορώ» που απηύθυνε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά κατά της κυβέρνησης ώθησαν την συζήτηση μεταξύ πολιτικών αρχηγών στην Βουλή σε άλλα μονοπάτια.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θυμήθηκε τα «κατηγορώ» του Εμίλ Ζολά για την υπόθεση Ντρέϊφους, λέγοντας ότι τα δέκα «κατηγορώ» της ήταν μια κακοποίηση του Ζολά γι’ αυτούς και αυτές με περιορισμένη λογοτεχνική αγραμματοσύνη. Όμως στάθηκε αφορμή να αναφερθεί στο βιβλίο του Β. Βασιλικού για τον Γλαύκο Θρασάκη, που μάλιστα το πρότεινε σε όλους ανεπιφύλακτα. Περιέγραψε μια εικόνα για όσους είναι απομονωμένοι. Ένα φανάρι σε μια γειτονιά που είχε γίνει λαϊκή και άναβε διαρκώς κίτρινο, πράσινο, κόκκινο και ξανά κίτρινο, πράσινο, κόκκινο περνούσαν δεν περνούσαν αυτοκίνητα, ενώ οι άνθρωποι περνούν χωρίς να σταματούν χωρίς να τους επηρεάζει το φανάρι. «Έτσι μου θύμισε το ΠαΣοΚ και το Κίνημα Αλλαγής ότι περνάνε, γίνονται πράγματα, γίνονται συζητήσεις, γίνονται προτάσεις “κόκκινο, πράσινο, πορτοκαλί”, “κόκκινο, πράσινο, πορτοκαλί” και δεν παίρνουν χαμπάρι. Ούτε αυτοί μπορούν να επηρεάσουν, ούτε εμείς ξέρουμε τι θέλουν να κάνουν».
Η κυρία Γεννηματά προσήλθε στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που η ίδια προκάλεσε με «διμέτωπο» κατά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ΝΔ. «Η Νέα Δημοκρατία δεν νομιμοποιείται να κλείνει τα μάτια και να αφήνει ουσιαστικά την μοίρα της χώρας στα χέρια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», είπε τονίζοντας ότι «δεν θα μείνουμε εμείς να παρακολουθούμε τις εξελίξεις απλά και μόνο περιμένοντας το “ώριμο φρούτο”, όπως κάνει η ΝΔ». Μάλιστα ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την απορία του για την θέση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για άμεση προσφυγή στις κάλπες και μάλιστα με την στάση της κυρίας Γεννηματά «να ασκεί κριτική στον κ. Μητσοτάκη από τα δεξιά που δεν ζητάει τώρα εκλογές».
Το θέμα των εκλογών που έθεσε μετ’ επιτάσεως η κυρία Γεννηματά δεν έμεινε ασχολίαστο από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη ο οποίος της είπε με δηκτική διάθεση για όσα αιχμηρά διατύπωσε η ίδια σχετικά με την στάση της ΝΔ στο θέμα. «Εκλογές λοιπόν. Εκλογές κυρία Γεννηματά. Δεν θα διαφωνήσουμε αν οι εκλογές πρέπει να γίνουν μέσα σε ένα ή σε δύο ή σε τρεις μήνες. Εμείς εξάλλου τις ζητάμε εδώ και δύο χρόνια τις εκλογές», της είπε. Ενώ ο κ. Τσίπρας της υπενθύμισε ότι πριν ζητήσει εκλογές «εδώ και τώρα» είχε στείλει επιστολή για να δρομολογηθούν από την παρούσα Βουλή οι διαδικασίες συνταγματικής αναθεώρησης. Όμως αν γίνουν εκλογές τώρα, όπως ζητάει, τότε η συνταγματική αναθεώρηση παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες για το 2023 και βάλε, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας: «Αναρωτιέμαι αν είναι ο ίδιος άνθρωπος. Τι έχει αλλάξει και ζητάει εκλογές».
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.