Ο φόβος να μη θρηνήσουμε θύματα μέσα στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, επικρατεί στις τάξεις της Αστυνομίας και των ποδοσφαιρικών αρχών. Νωρίς το απόγευμα, κι αφού μπήκαν στο γήπεδο κάποιοι φίλαθλοι των δύο ομάδων, η κατάσταση έγινε ιδιαίτερα επικίνδυνοι.

Οπαδοί, άγνωστο πως, έφεραν μαζί τους μέσα στο γήπεδο φωτοβολίδες ευθείας βολής οι οποίες εκτοξεύτηκαν και θα μπορούσαν να προκαλέσουν θύματα. Αν υπάρχουν όπλα ειδικά για φωτοβολίδες και χρησιμοποιηθούν όταν το γήπεδο είναι γεμάτο τότε εκφράζονται φόβοι για πολύ άσχημες καταστάσεις.

Επίσης, οπαδοί της ΑΕΚ προσπάθησαν να εισβάλλουν στη «νεκρή» ζώνη του γηπέδου και να μπουν στον αγωνιστικό χώρο. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν ωστόσο υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το πόσο επαρκή είναι τα μέτρα ασφαλείας.

Κατά τις 8 η κατάσταση στο γήπεδο ηρέμησε και όλοι εξέφραζαν την ευχή να παραμείνει έτσι η κατάσταση.

Επεισόδια

Βίαια επεισόδια έλαβαν χώρα κοντά στο ΟΑΚΑ, λίγες ώρες πριν την έναρξη του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, την ώρα που η Αθήνα είναι «αστακός».

Οπαδοί της ΑΕΚ ξυλοκόπησαν οπαδούς του ΠΑΟΚ αφού τους υποχρέωσαν να αποβιβαστούν από το φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν, ενώ στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο όχημα με βόμβες μολότοφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τραυματίες φέρουν ελαφρά τραύματα και έχουν διακομιστεί στον «Ευαγγελισμό».

Νέος γύρος επεισοδίων έλαβε χώρα επί της λεωφόρου Κηφισίας, κοντά στο ΟΑΚΑ, όταν μηχανοκίνητη πορεία οπαδών της ΑΕΚ επιχείρησε να κινηθεί προς το χώρο του σταδίου όπου βρίσκονταν οπαδοί του ΠΑΟΚ, με την αστυνομία να παρεμβαίνει κάνοντας χρήση χημικών.

Θύρα 3

Μεγάλη ένταση υπήρξε και κατά την είσοδο των οπαδών της ΑΕΚ, έξω από τη Θύρα 3, με οπαδούς του ΠΑΟΚ να πετούν μολότοφ προς αυτούς της Ένωσης.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ αντέδρασαν δυναμικά και η αστυνομία παρενέβη με εκτεταμένη χρήση χημικών. Μάχες σώμα με σώμα μεταξύ οπαδών και αστυνομίας.

Ένταση και μέσα στο γήπεδο

«Μπαρούτι» μυρίζει η κατάσταση, πάντως, κι εντός του ΟΑΚΑ, όπου οπαδοί του ΠΑΟΚ, μάλιστα, φέρεται να έχουν περάσει εντός του γηπέδου πιστόλια, με τα οποία εκτοξεύουν φωτοβολίες ευθείς βολής.

Για την ακρίβεια, πάνω από 5-6 φωτοβολίδες έχουν φύγει από το ασπρόμαυρο πέταλο προς τον αγωνιστικό χώρο.

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν πριν τη σέντρα του τελικού, αυτή τη φορά στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ.

Μηχανοκίνητη πορεία οπαδών της ΑΕΚ συναντήθηκε με πούλμαν οπαδών του ΠΑΟΚ ( με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν μεγάλης έκτασης επεισόδια. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε χρήση βομβών μολότοφ και υπήρξαν μάχες σώμα με σώμα, από τις οποίες δεν έχει γίνει γνωστό εάν υπάρχουν τραυματίες.