«Αντικανονικές» μετρήσεις ρύπων παραδέχθηκε η Audi

Νέα (μαύρα) κεφάλαια προστίθενται στη μακρά σκανδαλολογία που χαρακτηρίζει την ντιζελοκίνηση από τον Σεπτέμβριο του 2015, που ξέσπασε το σκάνδαλο παραποίησης των μετρήσεων εκπομπών ρύπων από τη Volkswagen. Η Audi, θυγατρική του γερμανικού ομίλου, παραδέχθηκε την περασμένη Τρίτη «αντικανονικές» μετρήσεις ρύπων στα μεγάλα και πολυτελή μοντέλα της Α6 και Α7 - πρόκειται για νέο σκάνδαλο που αποκάλυψε το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό «Spiegel».

Νέα (μαύρα) κεφάλαια προστίθενται στη μακρά σκανδαλολογία που χαρακτηρίζει την ντιζελοκίνηση από τον Σεπτέμβριο του 2015, που ξέσπασε το σκάνδαλο παραποίησης των μετρήσεων εκπομπών ρύπων από τη Volkswagen. Η Audi, θυγατρική του γερμανικού ομίλου, παραδέχθηκε την περασμένη Τρίτη «αντικανονικές» μετρήσεις ρύπων στα μεγάλα και πολυτελή μοντέλα της Α6 και Α7 –πρόκειται για νέο σκάνδαλο που αποκάλυψε το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό «Spiegel».
Οι γερμανικές Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να έχουν γίνει πάλι «μαγειρέματα» με το λογισμικό των αυτοκινήτων –επηρεάζει παγκοσμίως περί τα 60.000 μοντέλα με πετρελαιοκινητήρες V-6 –και η Audi δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «μαζικών ανακλήσεων». Ο διευθύνων σύμβουλος της Audi Ρούπερτ Στάντλερ διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία αντέδρασε ακαριαία διερευνώντας την υπόθεση, διότι «η πλήρης διαλεύκανσή της είναι ζήτημα ύψιστου συμφέροντος για μας».
Την ίδια ημέρα η ημερήσια γερμανική εφημερίδα «Bild» αποκάλυψε ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ομίλου VW Χέρμπερτ Ντίες μετέβη στις αρχές Μαΐου στις ΗΠΑ για να καταθέσει στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών για το διαβόητο dieselgate –σημειωτέον ότι ο Ντίες είναι ένα νέο και υπεράνω πάσης υποψίας στέλεχος στη VW αφού προσελήφθη το 2015, περίπου την εποχή που ξέσπασε το σκάνδαλο. Ο όμιλος δεν επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της «Bild».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.