Σπανούλης: Στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα της Euroleague

Παρά το γεγονός πως απουσίασε από τις δέκα πρώτες αγωνιστικές της Ευρωλίγκας, ο Βασίλης Σπανούλης συμπεριλήφθηκε στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.

Παρά το γεγονός πως απουσίασε από τις δέκα πρώτες αγωνιστικές της Ευρωλίγκας, ο Βασίλης Σπανούλης συμπεριλήφθηκε στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.

Ο «εγκέφαλος» του Ολυμπιακού είχε κατά μέσο όρο 14 πόντους και 5.6 ασίστ στη φετινή Ευρωλίγκα. Στη διάρκεια της χρονιάς, πέρασε στη κορυφή της λίστας των ασίστ στην ιστορία της διοργάνωσης, έχοντας μοιράσει 1287 τελικές πάσες και άφησε πίσω του τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος έχει 1255.

Για τον Σπανούλη είναι η 8η επιλογή στις κορυφαίες πεντάδες της Ευρωλίγκας. Τρεις φορές βρέθηκε στην κορυφαία (2012, 2013, 2015) ενώ πέντε φορές επιλέχθηκε στη δεύτερη καλύτερη (2006, 2009, 2011, 2014, 2018), όντας παράλληλα ο πολυτιμότερος παίκτης το 2013.

Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» πλαισιώθηκε στην πεντάδα από τους Κέβιν Πάνγκος (Ζαλγκίρις), Αλεξέι Σβεντ (Κίμκι), Σέρχιο Ροντρίγκεθ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και Παούλιους Γιανκούνας (Ζαλγκίρις), ο οποίος είναι ο μοναδικός «ψηλός» του γκρουπ.

Θα τιμηθεί από τον ΕΣΑΚΕ

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς και συγκεκριμένα στο παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, ο Βασίλης Σπανούλης έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην Ιστορία του ελληνικού επαγγελματικού μπάσκετ, καθώς έγινε ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού σε εκείνο το ματς ξεπέρασε τον Νίκο Χατζή που είχε πετύχει 5.200 πόντους στην καριέρα του, λαμβάνοντας τα συγχαρητήρια συμπαικτών και αντιπάλων.

Ωστόσο, ήρθε η ώρα ο Βασίλης Σπανούλης να βραβευτεί και από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός–Προμηθέας Πατρών (Κυριακή 13/5, 17:00) για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου ο λαρισαίος γκαρντ θα τιμηθεί από τον ΕΣΑΚΕ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.