Παραιτήθηκε ο Ν. Μιχαλίτσης από ΓΔ Τεχνολογίας στην ΕΡΤ

Για «καταστροφικές επιλογές» της διοίκησης της ΕΡΤ κάνει λόγο ο Νίκος Μιχαλίτσης, που παραιτήθηκε σήμερα Παρασκευή από τη θέση του Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας της εταιρείας.

Για «καταστροφικές επιλογές» της διοίκησης της ΕΡΤ κάνει λόγο ο Νίκος Μιχαλίτσης, που παραιτήθηκε σήμερα Παρασκευή από τη θέση του Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας της εταιρείας.
Στην επιστολή παραίτησής του προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Β. Κωστόπουλο και το ΔΣ της ΕΡΤ ο κ Μιχαλίτσης σημειώνει ότι η παραίτησή τουοφείλεταιστην έντονη διαφωνία του«ως προς τον τρόπο που ασκείτε διοίκηση στην εταιρεία μας καθώςκαι στη συστηματική αγνόησή μου σε σημαντικά θέματα που άπτονται της στρατηγικής της εταιρείας μας στα θέματα τεχνολογίας».
Ο κ Μιχαλίτσης τονίζει ότι με την τακτική του ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ έχει υποβαθμίσει το πρόγραμμα της ΕΡΤ, καθώς δεν υπάρχει ούτε στοιχειώδης σχεδιασμός, ενώ την ίδια ώρα απομακρύνονται ικανά στελέχη. Επίσης επισημαίνει ότι με τις ενέργειες της πλειοψηφίας του ΔΣ εξοργίζονται παραδοσιακοί φίλοι της ΕΡΤ (κινηματογραφιστές, παραγωγοί, δημοσιογράφοι). Ταυτόχρονα διαπιστώνει αδιαφορία για τη διαμόρφωση στοιχειώδους επιχειρησιακού ή στρατηγικού σχεδίου και την υλοποίηση επενδυτικού σχεδίου που έχει συντάξει η γενική διεύθυνση Τεχνολογίας.
Προσθέτει ακόμα ότι αδιαφανώς και αιφνιδιαστικά, παρουσιάστηκε ένα «εξάμβλωμα που ονομάσατε «νέο Οργανόγραμμα» που γυρίζει οργανωτικά την εταιρεία μας στον προηγούμενο αιώνα και για το οποίο είχα καταθέσει έγκαιρα και τεκμηριωμένα όλες τις διαφωνίες μου στον εσωτερικό διάλογο της εταιρείας, αλλά εις μάτην».
Με τον ίδιο τρόποεγκρίθηκαν προσθήκες στον υπάρχοντα Γενικό Κανονισμό Προσωπικού «που (με την εξαίρεση της δίκαιης αναγνώρισης της προϋπηρεσίας μεγάλης μερίδας συναδέλφων μας) περιέχουν διατάξεις σκανδαλώδεις και προκλητικές για την κοινωνία που στήριξε την ΕΡΤ σε δύσκολες στιγμές».

«Γνωρίζω ότι εσείς και κάποιοι άλλοιθα ισχυριστούν ότι η δημοσιοποίηση των σοβαρών προβλημάτων που αναφέρω θα αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από εκείνους που πραγματοποίησαν το έγκλημα κατά της Δημοκρατίας με το μαύρο της ΕΡΤ. Σας ξεκαθαρίζω προκαταβολικά ότι ο τρόπος να αφαιρέσεις κάθε επιχείρημα από τους όποιους εχθρούςτης ΕΡΤ είναι να δημιουργήσεις ένα Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό φορέα σύγχρονο, ανεξάρτητο και συνδεδεμένο με την κοινωνία. Η ΕΡΤ είναι και οφείλει να είναι ένας γυάλινος πύργος που οι πραγματικοί του ιδιοκτήτες, οι πολίτες, γνωρίζουν τα πάντα και ελέγχουν τη λειτουργία της», σημειώνει ο κ Μιχαλίτσης.
«Ο στρουθοκαμηλισμός και μάταιος είναι και σε απομονώνει από την κοινωνία. Εύχομαι να ευαισθητοποιηθούν από την παραίτησή μου εκείνοι που σας τοποθέτησαν και να αποφασίσουν να βάλουν φρένο στην πολιτική αυτή. Εν τούτοις, οι ελπίδες μου είναι λιγοστές, γιατί φοβάμαι ότι η έως τώρα αδιαφορία τους να εμποδίσουν τις τελευταίες καταστροφικές σας επιλογές θα μπορούσε να εκληφθεί και ως συγκατάθεση. Κι αυτό θα είναι κρίμα για μια πολιτική ηγεσία που πήρε την δύσκολη, σημαντική και θαρραλέα απόφαση να ανοίξει την ΕΡΤ. Ελπίζω να διαψευστώ», προσθέτει.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.