«Εντελώς της πλάκας», χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης τις πληροφορίες περί παραίτησης του γενικού γραμματέα της Βουλής Κ. Αθανασίου και μάλιστα κατ’ απαίτηση του Μεγάρου Μαξίμου υπό το βάρος αδιευκρίνιστων αποκαλύψεων.

“Δεν υπήρξε ποτέ ζήτημα παραίτησης του γενικού γραμματέα της Βουλής. Ουδέποτε το Μαξίμου – δεν ξέρω τι εννοεί ο καθένας με τον όρο αυτό, αλλά ό,τι κι αν εννοεί – ουδείς εκ του Μαξίμου, που έτσι κι αλλιώς δεν είχε δουλειά, έθεσε σε αμφιβολία την εξαιρετική δουλειά που γίνεται και από τον γενικό γραμματέα της Βουλής και από όλους μας γιατί λειτουργούμε συλλογικά», είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Βούτσης, επισημαίνοντας ότι «το αποτύπωμα που αφήνουμε στην Βουλή είναι από τα πολύ απτά δείγματα μιας δημοκρατικής διοίκησης».

«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς βγήκε κάτι τέτοιο, ούτε στο Μαξίμου μπορεί να καταλάβει κανείς, ούτε ο ίδιος ο γενικός γραμματέας», σημείωσε. Μάλιστα ο κ. Βούτσης προσήλθε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών από κοινού με τον κ. Αθανασίου, ο οποίος χαριτολογώντας σχολίασε: «Θα παραιτηθώ σε ενάμιση χρόνο…». Ο κ. Βούτσης με σκωπτική διάθεση είπε ότι «αυτό προεξοφλεί ότι δεν θα είμαι Πρόεδρος στην επόμενη Βουλή…».

Ερωτηθείς σχετικά με την διαρροή της συγκεκριμένης πληροφορίας, ο κ. Βούτσης ανέφερε πως ούτε στο Μέγαρο Μαξίμου γνώριζαν το παραμικρό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τόσο η επίμαχη διαρροή όσο και άλλες «άνευ σημασίας», όπως τις χαρακτήρισε, που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα με στόχο τον γενικό γραμματέα της Βουλής αλλά και τον ίδιο, προέρχονται από συγκεκριμένο «κέντρο» εντός της Βουλής, το οποίο ο γνωρίζει. Όπως είπε πάντως, «κάνουμε σπουδαίο έργο και έχουμε ακόμα σπουδαιότερο μπροστά μας», επιχειρώντας να μεταθέσει το κέντρο βάρος στις προσπάθειες που γίνονται για αναβάθμιση των λειτουργιών του Κοινοβουλίου και της ποιότητας του έργου του.

Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούσαν διάφορες φήμες στους διαδρόμους της Βουλής για τις συστηματικές και επιλεκτικές διαρροές προς αντιπολιτευόμενες στην κυβέρνηση εφημερίδες με στόχο τον Πρόεδρο της Βουλής και τον γενικό γραμματέα της. Σύμφωνα με τις ανεπιβεβαίωτες φήμες οι διαρροές προέρχονται από υψηλόβαθμο κοινοβουλευτικό παράγοντα, ο οποίος, τουλάχιστον στο παρελθόν, διατηρούσε επαφές με το Μέγαρο Μαξίμου.

Πάντως ο κ. Βούτσης επέλεξε να υποβαθμίσει το θέμα παρά το γεγονός ότι οι διαρροές αυτές προκαλούν εδώ και καιρό έντονες συζητήσεις στον «μικρόκοσμο» του Κοινοβουλίου τροφοδοτώντας την σπερμολογία και τα «κουτσομπολιά». Όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής «αλίμονο αν ασχολούμαι με τέτοιου είδους θέματα, ή αν μπήκε ο γερανός στη Βουλή και δυο δεντράκια μεταφέρθηκαν σε χώρο με ήλιο ή αν δυο υπουργοί χθες, ο κ. Κατρούγκαλος και ο κ. Κοντονής δεν είχαν μάθει ότι άλλαξε το σύστημα ψηφοφορίας και έπιναν καφέ…» (υπενθυμίζεται ότι οι δυο υπουργοί καθυστέρησαν να προσέλθουν στην διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια).